Gündem Son dakika... Bakan Yerlikaya duyurdu! Sagiv Jehezkel ülkeden ayrıldı

Son dakika... Bakan Yerlikaya duyurdu! Sagiv Jehezkel ülkeden ayrıldı

15.01.2024 - 18:07 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel'in Türkiye'den ayrıldığını açıkladı. İsrailli futbolcunun ifadesi de ortaya çıktı.

Son dakika... Bakan Yerlikaya duyurdu Sagiv Jehezkel ülkeden ayrıldı

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Saat 17.15 itibarıyla ülkemizden ayrılmıştır. Bir kez daha belirtmek isterim ki; Türkiye her zaman tüm mazlumların ve Filistin halkının yanındadır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Antalyaspor-Trabzonspor maçında attığı golden sonra İsrail’in Gazze’yi hedef alan saldırılarını destekler nitelikte olan bileğindeki yazıyı kameralara gösteren Antalyaspor’un İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel’ın saat 17.15 itibarıyla ülkemizden ayrıldığının duyurulması üzerine X hesabından bir paylaşımda bulundu.

Bakan Bak, söz konusu sosyal medya paylaşımında, “Merhamet coğrafyasında zulmün sancaktarlığını yapmanın mutlaka bir karşılığı olur” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Antalyaspor ile Trabzonspor arasındaki maçta fileleri havalandıran Sagiv Jehezkel, gol sonrası sevincinde kolunda taşıdığı bileklikle skandal bir mesajı işaret etmişti.

Sagiv Jehezkel, Trabzonspor'a attığı golden sonra bilekliğine yazdığı "7 Ekim ve 100 gün" yazılı mesajla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına destek vermişti. İsrailli futbolcunun bilekliğinde 'Davut Yıldızı' sembolü de yer almıştı.

Haberin Devamı

"MİLLİ DEĞERLER HER ŞEYDEN ÜSTÜNDÜR"

Yaşanan olayların ardından telefonla ulaşılan Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, Demirören Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada "Fotoğrafı gördüm. Milli değerlerimiz her şeyin üstündedir. Futbolcu bize ne kadar kazandırırsa kazandırsın. Savunmasını alacağız ve büyük olasılıkla kadro dışı bırakacağız. Savunmasının ardından sözleşmesini de feshederek takımla yollarını ayrıcağız. Bizim milli değerlerimiz her şeyden daha önemlidir" diye konuşmuştu.

TFF DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATMIŞTI

Antalyaspor ile Trabzonspor arasındaki maçta attığı golden sonra skandal bir sevince imza atan Sagiv Jehezkel için TFF tarafından disiplin soruşturması başlatılmıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Trendyol Süper Lig'de bugün oynanan Bitexen Antalyaspor - Trabzonspor maçında futbolcu Segiv Jehezkel'in hiç bir şekilde kabul edilemez davranışını kınıyoruz. Bitexen Antalyaspor'un futbolcu ile ilgili aldığı kadro dışı bırakılma kararını yerinde buluyoruz. Sorumlular ile ilgili gerekli işlemler ve disiplin soruşturmaları ivedilikle başlatılmıştır. İnsanlık onurunu ve Türk toplumunun vicdanını rahatsız eden bu hareketin sorumluları ile ilgili gereğinin yapılacağından kamuoyunun şüphesi olmasın."

Haberin Devamı

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sagiv Jehezkel'i gözaltına alınmıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Jehezkel, tercüman aracılığıyla ifade verdi. Jehezkel'in ifadesinde, "Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Ve sonuçta İsrail askerleri de var Gazze'de esir düşmüş durumda. Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı" dediği öğrenildi.