Gündem CHP, Akşener’in mesajına kilitlendi! El yükseltecek ama...

CHP, Akşener’in mesajına kilitlendi! El yükseltecek ama...

25.08.2023 - 06:59 | Son Güncellenme:

CHP Genel Merkezi, yarın Kocatepe’de konuşması beklenen Meral Akşener’in mesajlarını merakla bekliyor. CHP kulislerinde Akşener’in konuşması için “El yükseltecek, sert konuşacak ama ittifak kapısını kapatmayacak” yorumu yapılıyor.

CHP, Akşener’in mesajına kilitlendi El yükseltecek ama...

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara  - CHP Genel Merkezi’nde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in cumartesi günü Afyonkarahisar Kocatepe’de partisinin yol haritasına ilişkin yapacağı açıklama merakla bekleniyor. Akşener yarın Afyonkarahisar’da vatandaşlara hitap edecek. Akşener’in yapacağı konuşmaya ilişkin CHP’li yetkili, “Meral Hanım’ın açıklaması önemli olacak bizim için. El yükseltecek. Sert bir açıklama olacak, ama diyalog ve müzakereye açık olacaktır. Çok majör bir ittifak sistemi değişikliği beklemiyoruz” dedi. Kulislerde ayrıca “Kendi tabanını konsolide etmek anlamında sert konuşacaktır. Ancak diyalog kapısını aralık bırakacaktır. İttifak kapısını kapatmayacaktır” değerlendirmesi yapılıyor. 

Haberin Devamı

‘İYİ PARTİ'YE BÜYÜK İLÇELER’ 

CHP’li bazı kurmaylara göre İYİ Parti’nin tabanından Erdoğan karşıtlığını söküp atma şansı yok. Ekonomik koşulların sertleştiği bir ortamda iş birliğinin zorunlu olduğuna dikkat çekiliyor. Öte yandan İYİ Parti’yle bir iş birliği olacağı ancak bunu konuşmak için henüz erken olduğu ifade ediliyor. CHP’de olası ittifak görüşmelerinin kasım ayında yapılması planlanan kurultaydan sonra başlayacağı görüşü hakim. CHP kulislerinde olası bir iş birliğinde İYİ Parti’ye büyük ilçelerin verilebileceği ancak partinin elinde olan büyükşehir belediyelerinin verilemeyeceği konuşuluyor. Bu çerçevede İzmir, İstanbul, Trakya’da büyük bir ilçenin İYİ Parti’ye bırakabileceği konuşulurken, “Kazanmak için il belediyesi de verilebilir” yorumunu yapanlar da var.

Haberin Devamı

ŞEHİT DEMİR İÇİN TAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Demir’e Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diledi. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Demir’e Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!” dedi. - ANKARA Milliyet

‘EKONOMİ MASASI’ EKİMDE SAHADA​​​

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki Ekonomi Masası, bu dönem 23 kişilik bir kadroyla sahada olacak. Bugüne kadar 44 il ziyaretinde, 40 bin kilometreden fazla yol kateden heyet, ekim ayından itibaren başlayacağı saha çalışmaları kapsamında bu dönem ağırlığı deprem bölgesi ve başta İç Anadolu olmak üzere partinin oy oranının düşük olduğu illere verecek. 

Deprem bölgesine yönelik özel çalışmalar yapacak olan masa bünyesinde, “Deprem Bölgesi Ekonomisini İzleme ve Çözüm Komitesi” oluşturulacak. Masada ayrıca, “gıda, tarım, konut-inşaat ve tekstil” gibi sorunlu olarak tespit edilen sektörlere ilişkin daimi komisyonlar kurulacak. Komisyon çalışmaları sonucu hazırlayacağı raporlarla çözüm önerilerini kamuoyuna anlatacak.