Gündem Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Erbakan ile görüştü

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Erbakan ile görüştü

28.03.2023 - 16:11 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti. Cumhur İttifakı çalışmalarının ele alındığı görüşme 1 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile bir araya geldi. Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi'ndeki görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel merkezde parti kurmayları ve Genel Başkan Fatih Erbakan tarafından karşılandı. Ziyarette, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerine ilişkin hazırlıklar değerlendirildi.

ZİYARET SONRASI AÇIKLAMA: MİLLİ BİR ADIM ATTIK

Görüşme sonrası Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 14 Mayıs'ta seçime kendi logo ve listeleri ile gireceklerini ancak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini söyledi.

6'lı bir kaosa ülkeyi teslim etmemek adına milli ve kararlı bir eylemin içerisine girdiklerini ancak bununla birlikte prensiplerinden de taviz vermeyeceklerini kaydeden Erbakan, şunları söyledi:

"Milletimiz bilmelidir ki, dün hangi doğruları ve yanlışları dile getirdiysek bundan sonra da aynısını ifade edeceğiz. Doğruların hakim olması için mücadele edeceğiz. 14 Mayıs’taki seçimlerin hemen ardından inşallah Sayın Cumhurbaşkanımız, kuracağı hükümetle bu prensipleri ve faydalı hizmetleri hayata geçirecektir. Milli görüş Meclis’e sloganıyla başlattığımız çalışmanın sonucunda seçimlerden sonra Meclis’te en güçlü şekilde temsil edilerek milletimizin hayrına olan kararların uygulanmasının takipçisi olacağız."

İTTİFAK SÜRECİ

Haberin Devamı

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova görüşmeye ilişkin bilgileri aktardı.

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Erbakan ile görüştü


Dicle Canova'nın açıklamaları şöyle:

Fatih Erbakan, Recep Tayyip Erdoğan görüşmesinde kamuoyuna yansıyan ikinci görüşme gibi dursa da bu dördüncü görüşme. Erdoğan ile Erbakan bir ay önce ilk görüşme yapmıştı. Nitekim Yeniden Refah Partisi'nin ittifaka dahil olma süreci de o görüşme sonrası başlamıştı. İkinci görüşme çok tartışırken ilkeler ve vekillik konusunda çıkan pürüzler sonrası yine Erdoğan ile Erbakan, Külliye'de bir araya gelmişti. O görüşmeden sonra bir ilerleme sağlanamadı. 19 Mart'ta Bor Tesisi açılışında Cumhurbaşkanı'na bilgi verildiği ve sonrasında o görüşmeler neticesiz kaldı. Ardından devreye girenler oldu. Hem partilerin içinden hem partilerin dışından hem de ittifakın içinden isimler devreye girdi.

Haberin Devamı

23 Mart'ta Maraş'ta Bahçeli, Destici ile Erdoğan ile beraberken Erbakan, Destici'yi aradı. İki kez konuştular o gün. 24 Mart sabahı Ali İhsan Yavuz'a gelen telefonla temas tekrar başlamış oldu. İttifak protokolünün YSK'ya verileceği gün 24 Mart Cuma saat 17:00'den 1 saat önce el sıkışılmış oldu.

NEZAKET GÖRÜŞMESİ

O gün de işte üçüncü kez Erdoğan ile Erbakan öğle saatlerinde yeniden bir araya gelmiş oldular. Neticede Erbakan ittifaka dahil oldu. Bugünkü görüşme nezaket görüşmesi.

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Erbakan ile görüştü

4 PARTİ İTTİFAK HALİNDE SEÇİME GİRECEK

Tabii önemli bir görüşme. Hem nezaket görüşmesi hem de hala ittifak içinde görüşmeler devam ediyor. Ali İhsan Yavuz, her parti kendi logosu ile Türkiye genelinde seçime girecek. Bir taraftan da yeni seçim kanunu gereği hibrit yapılabilir demişti.

Edindiğim bilgilere göre MHP ile de Yeniden Refah Partisi ile de çalışmalar devam ediyor. Hatta Yeniden Refah Partisi ile ilk görüşmeler kesilmeden önce çeşitli konuşmalar yapıldı. Her koşulda 4 parti ittifak halinde seçime girecek.