Gündem Son dakika... Esenyurt'ta lojistik firmasında yangın! Dumanlar gökyüzünü kapladı

Son dakika... Esenyurt'ta lojistik firmasında yangın! Dumanlar gökyüzünü kapladı

06.08.2021 - 12:33 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Esenyurt'ta bir lojistik firmasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları sürüyor. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada da, "Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangın, 39 itfaiye aracı ve 105 itfaiye personeli ile müdahale edilerek söndürülmüş olup; soğutma çalışmaları devam etmektedir" denildi.

Esenyurt'ta 296. Sokak'taki bir lojistik firmasına ait beyaz eşya, kıyafet, züccaciye malzemeleri gibi çeşitli eşyaların bulunduğu depoda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın nedeniyle oluşan yoğun duman çevre ilçelerden göründü. Yangın binayı tamamen sararken, depodan bir süre yer yer patlama sesleri geldi.

Bu arada, çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, bazı yolları trafiğe kapattı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken, söndürme çalışmaları devam ediyor.

Son dakika... Esenyurtta lojistik firmasında yangın Dumanlar gökyüzünü kapladı

TOMA MÜDAHALE ETTİ

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de TOMA'larla, alevli şekilde yanan yerlere tazyikli su sıktı. TOMA'ların tedbir amaçlı yangın yerinde duracağı öğrenildi.

Son dakika... Esenyurtta lojistik firmasında yangın Dumanlar gökyüzünü kapladı


"2 BUÇUK SAATTİR YANIYOR"

Yangını gören bir vatandaş, "Biz evdeydik. Markete gidip geldik, o sırada az yanıyordu. Ondan sonra söndürdüler, tekrar başladı. Kontrolden çıktı. Çevredeki yerleri tahliye ettiler. Şimdi müdahale ediyorlar. İnşallah kontrol altına alırlar. Yaklaşık 2 buçuk saattir yanıyor" dedi.

Son dakika... Esenyurtta lojistik firmasında yangın Dumanlar gökyüzünü kapladı

Haberin Devamı

"ÇOK FELAKET"
Başka bir vatandaş da "Burası 2 dakika da alev aldı. Küçük bir trafoları varmış orada. 2 dakikanın içinde. Dumanlar falan çok felaket" ifadelerini kullandı.

 "ALEV ALMIŞ PATLAMIŞ"

Patlama olduğunu söyleyen bir kişi ise "Tiner varmış. Beyaz eşyalar da bir anda alev almış patlamış. Aşağı yukarı 11.00 - 11.30 gibi başladı. Yaralanan olmadı" şeklinde konuştu.

Son dakika... Esenyurtta lojistik firmasında yangın Dumanlar gökyüzünü kapladı

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Esenyurt'ta lojistik firmasına ait depoda çıkan yangınla ilgili İstanbul Valiliği lazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "Bugün saat 12.20’de Esenyurt ilçemizin Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan lojistik deposuna ilişkin bir yangın ihbarı alınmıştır. Olay yerine ivedilikle güvenlik, sağlık, itfaiye ve AFAD KBRN ekipleri sevk edilmiştir. Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangın, 39 itfaiye aracı ve 105 itfaiye personeli ile müdahale edilerek söndürülmüş olup; soğutma çalışmaları devam etmektedir. Depoda bulunan malzemelerin patlama riskine karşın gerekli güvenlik tedbirleri alınarak, çevredeki yollar geçici olarak yaya ve araç trafiğine kapatılmıştır. Alınan bilgilere göre; olayda yaralı ve can kaybı bulunmamaktadır. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır"

Haberin Devamı

İBB’DEN ESENYURT'TAKİ YANGINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Esenyurt'taki lojistik deposunda çıkan yangına İBB; 49 itfaiye aracı, 117 personelle müdahale ettiğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenyurt lojistik deposunda çıkan yangını kontrol altına aldığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. İBB'nin yaptığı açıklamada, "Esenyurt'taki lojistik deposunda çıkan yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarına başlandı. İBB; 49 itfaiye aracı, 117 personelle yangına müdahale etti. Esenyurt Yunus Emre Mahallesi'ndeki 10 bin metrekarelik lojistik deposunda çıkan yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor. Saat 12.02'de başlayan yangına İstanbul İtfaiyesi 49 itfaiye aracı ve 117 personelle müdahalede bulundu. Bunun yanı sıra İSKİ ve İBB Yol Bakım Daire Başkanlığı da su ikmal aracı ve kepçelerle çalışmalara katıldı. Soğutma çalışmaları devam ediyor" denildi.