Gündem Son Dakika Haberler: Sel felaketinde can kaybı 51'e yükseldi

Son Dakika Haberler: Sel felaketinde can kaybı 51'e yükseldi

14.08.2021 - 10:56 | Son Güncellenme:

Son yılların en büyük sel felaketini yaşayan Batı Karadeniz'de can kaybı 51'e yükseldi. Kastamonu'da 43, Sinop'ta ise 7 kişi yaşamını yitirdi. Bartın'da sel sularına kapılan yaşlı kadını arama çalışmalarında da 4. günde acı haber geldi. Kayıp vatandaşlar için arama kurtarma çalışmalar devam ediyor. İşte dakika dakika bölgede yaşananlar...

Batı Karadeniz'de, yaklaşık 3 gündür aşırı yağışın ardından gelen sel ve heyelan felaketiyle mücadele sürüyor. Kastamonu ve Sinop'ta şu ana kadar 40 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda ev, araç ve iş yeri kullanılamaz hale gelirken bölgeden acı görüntüler geldi. Dün sel bölgesinde inceleme yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketinden etkilenen üç ilin afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

Batı Karadeniz'de 11 Ağustos'ta başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde sel ve su baskınları meydana geldi. Bartın ili Ulus ilçesi, Kastamonu ili Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop ili Ayancık ilçeleri selden etkilendi. Felaket sonrası bölgede kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Son Dakika Haberler: Sel felaketinde can kaybı 51e yükseldi

Haberin Devamı

İşte dakika dakika sel bölgesinde yaşananlar... 

17.34: AFAD'dan yapılan açıklamada, Kastamonu'da sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının, 43'e yükseldiği belirtildi. Açıklamada, "Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu'da 43, Sinop'ta 7 ve Bartın'da 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 9 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir" denildi.

13.40: AFAD'dan yapılan açıklamada, "Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu’da 36, Sinop’ta 7 ve Bartın’da 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 9 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir. Bartın’da yürütülen arama kurtarma çalışmaları neticesinde kaybolan 1 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır." denildi. 

13.17: Bartın Valiliği, şiddetli sağanağın ardından oluşan sel afeti nedeniyle 13 köprünün yıkık durumda olduğunu, yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı 45 yapının bulunduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

 11.44: Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Akörensöküler köyünde, 4 gün önce selin evini yıkması sonucu sulara kapılarak, kaybolan Arife Ünal’ın cansız bedeni bulundu. Ünal’ın kayaların arasında sıkışmış cesedine, evinin 600 metre uzağında ulaşıldı.

10.50: Bartın'da sel sularına kapılan yaşlı kadını arama çalışmaları yeniden başladı.

08.52: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sel nedeniyle Kastamonu'da 34, Sinop'ta 6 kişinin hayatını kaybettiğini, Bartın'da kaybolan bir kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

01.11: Kastamonu Valiliği sel felaketinin yaşandığı bölgede, "250-300 ceset çıkarıldığı ve kimliklerinin tespit edilemediği" yönünde yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını bildirildi. Valiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Maalesef bugün bazı şahıslarca, 250-300 ceset toplandığı ve kimliklerinin tespit edilemediği şeklinde, gerçek dışı açıklamalarda bulunulmuştur. İlimizde şu ana kadar hayatını kaybeden 32 vatandaşımız bulunmaktadır. Sel felaketi ile mücadelemizi zaafa uğratmaya dönük, bu açıklamayı kınıyoruz."

BAKANLAR ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Haberin Devamı

01:00 - İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), polis ve jandarma teşkilatına bağlı arama kurtarma ekipleri, ilçede sel felaketinin yaşandığı 11 Ağustos'ta Ezine Çayı'nın kenarında yıkılan binanın enkazında çalışmalarını sürdürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, selde yıkılan 8 katlı Ölçer Apartmanı'nın bulunduğu alana gelerek, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede incelemede bulundu.