Gündem Son dakika! Libya'da alıkonulan 7 Türk Türkiye'ye getirildi

Son dakika! Libya'da alıkonulan 7 Türk Türkiye'ye getirildi

21.11.2021 - 12:35 | Son Güncellenme:

Libya'nın doğusunda asılsız iddialarla yaklaşık 2 yıldır alıkonulan 7 Türk vatandaşı, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Katar İstihbarat Teşkilatı ile müşterek çalışmalarıyla kurtarıldı.

Son dakika Libyada alıkonulan 7 Türk Türkiyeye getirildi

Edinilen bilgiye göre, yoğunlukla lokantacılık sektöründe çalışan İlker Sağlık, Doğan Kıssa, Nurettin Çalık, Halil Gözel, Ahmet Selvi, Hidayet Yaprak ve Abdul Samet Akçay adlı vatandaşların kurtarılması için Dışişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatınca uzun süredir yürütülen çalışmalar başarıya ulaştı.

Haberin Devamı

Katar İstihbarat Teşkilatının da katkı verdiği çalışmalar neticesinde Türk vatandaşlarının yurda getirilmesi sağlandı.

ERDOĞAN'DAN TELEFON

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönmelerini müteakip vatandaşlarla telefonda görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Vatandaşlar da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a devletin bu süreçteki yakın ilgisi nedeniyle teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca vatandaşların yurda getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ve tebriklerini iletti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı, Libya’nın doğusunda alıkonulan 7 Türk vatandaşının yoğun çalışmalar sonucunda salimen Türkiye'ye getirildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Libya’nın doğusunda alıkonulan 7 vatandaşımız, yürütülen yoğun temas ve çalışmaların neticesinde salimen yurda getirilmişlerdir.” ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

Vatandaşların Türkiye’ye getiriliş sürecinin, Türkiye’nin Trablus Büyükelçiliği ve Milli İstihbarat Teşkilatı başta olmak üzere tüm ilgili birimler ve kurumlarca etkin eş güdüm ve iş birliği içinde sürekli olarak takip edildiği ve vatandaşların salimen serbest kalmaları için yoğun gayret sarf edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, yurda getirilen vatandaşlarımızla telefonla görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletmiştir. Vatandaşlarımızın serbest bırakılması sürecine katkı sağlayan tüm ilgili kurumlarımız başta olmak üzere Libya ve Katar hükümetlerine teşekkür ediyoruz."

AİLELERDE BÜYÜK SEVİNÇ

Libya'nın doğusunda asılsız iddialarla yaklaşık 2 yıldır alıkonulan ve Dışişleri Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı ile Katar İstihbarat Teşkilatının müşterek çalışmalarıyla kurtarılan 7 Türk vatandaşından Halil Gözel'in Adana'daki ailesi büyük sevinç yaşadı.

Seyhan ilçesi Döşeme Mahallesi'nde yaşayan Halil Gözel'in yakınları, kurtarıldığı yönündeki haberi mutlulukla karşıladı.

Halil Gözel'in kız kardeşi Leyla İkikardeş, AA muhabirine, ağabeyinin güzel haberini aldıklarını ve çok mutlu olduklarını söyledi.

Yetkililerin ağabeyinin kurtarılmasıyla ilgili sürekli kendileriyle iletişim halinde olduğunu ve büyük çaba sarf ettiğini dile getiren abla İkikardeş, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Yetkililerden herkese çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. İki yıllık süreç içerisinde çok zor günler geçirdik, bu anlatılmaz yaşanır, Allah kimseye yaşatmasın. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz. Bu süreç içerisinde kim bize yardım ettiyse hepsine minnettarız. Bizi yalnız bırakmadılar, sürekli irtibat halindeydik. Şimdi sabırsızlıkla ağabeyimin yanımıza gelmesini bekliyoruz."

Halil Gözel'in yeğeni Ela Balıkçı da aldıkları haberle 2 yılın sonunda yüzlerinin güldüğünü söyledi.

Kurtarılmasının ardından dayısıyla telefonla görüştüklerini aktaran Balıkçı, şunları kaydetti:

"2 yıldır haber alamıyorduk, yaşayıp yaşamadığına dair bile bir bilgimiz yoktu. Bizim için çok zor bir süreç oldu. Çok şükür bugün güzel haberi aldık, sesini duyduk, çok mutluyuz, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkürler."