Gündem Malatya'da 4,5 büyüklüğünde deprem! Sarsıntı çevre illerde de hissedildi

Malatya'da 4,5 büyüklüğünde deprem! Sarsıntı çevre illerde de hissedildi

03.04.2024 - 11:01 | Son Güncellenme:

Malatya’nın Doğanşehir ilçesi olan 4.5 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Sarsıntı Adıyaman, Elazığ gibi çevre illerde hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.48’de merkez üssü Doğanşehir olan 4.5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Haberin Devamı

Yerin 13.9 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem Elazığ’da da hissedildi. Bazı vatandaşlar ise panikle kendini sokağa attı. Deprem anında lambaların sallandığı da görüldü.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıkladı.

“AN İTİBARİ İLE OLUMSUZ BİR DURUM YOKTUR”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depreme ilişkin bir açıklamada bulundu. Yerlikaya, “Malatya Doğanşehir’de 4.5 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır.  An itibari ile olumsuz bir durum yoktur.  Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun”

Haberin Devamı

“DİKKATLİ OLUNMALI”

Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'da meydana gelen depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.48’de merkez üssü Doğanşehir olan 4.5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Prof. Dr. Naci Görür, söz konusu depreme ilişkin sosyal medya hesabından dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Görür, “Malatya Küçüklü- Doğanşehir’de Doğanşehir-Sürgü faylarının kesim yöresinde 4,7 büyüklükte sığ bir deprem oldu. Doğanşehir-Malatya arasındaki fay zonu stres transferi nedeniyle zaman zaman küçük depremler üretiyor, dikkatli olunmalıdır. Geçmiş olsun”