Gündem Kar Trakya'dan giriş yaptı! Meteoroloji'den peş peşe uyarılar

Kar Trakya'dan giriş yaptı! Meteoroloji'den peş peşe uyarılar

16.12.2023 - 09:07 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve İzmir dahil 17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayınlarken birçok kentte de şiddetli sağanak, fırtına ve kar yağışının beklendiğini paylaştı. Prof. Dr. Orhan Şen de İstanbul'da yaşayan vatandaşlara 'Akşama dışarıda kalmayın' çağrısında bulunurken Edirne'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkenin kuzey iç ve batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz bölgesinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Edirne, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Gümüşhane çevreleri, Bursa'nın yüksekleri ile Ankara ve Sivas'ın kuzey ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

EDİRNE'DE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kar, yağmur ve fırtına uyarısında bulunduğu Trakya'da kar, yağmur ve kuvvetli rüzgar etkili oldu.

Edirne'nin Bulgaristan'a sınır yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu. Hamzabeyli Sınır Kapısı kesimi başta olmak üzere sınır kesimindeki köyler beyaza büründü. Hava sıcaklığının 3 derece olduğu Edirne'de hafif yağmur yağıyor. Meteoroloji, yağışın gün içinde zaman zaman etkili olacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Kırklareli'nin Bulgaristan'a sınır yüksek kesimlerinde ise hafif kar yağdı. Zaman zaman da yağmurla karışık kar yağışının gün boyu süreceği belirtildi.

Öte yandan, Tekirdağ'da kuvvetli rüzgar etkili oldu. Çorlu Atatürk Havalimanı'nda bugün yapılması planlanan eğitim uçuşları hızı saatte yer yer 70 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle iptal edildi. Marmaraereğlisi ilçesinde ise kuvvetli rüzgar nedeniyle balıkçılar denize açılamadı. Teknelerini balıkçı barınağına çekip, fırtınanın geçmesini beklemeye başladı. (Mehmet YİRUN-Umut IŞIK-Şafak TAŞOYAR/DHA)

1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarının yağışlı hava ile birlikte kuzeybatı kesimlerden başlayarak iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50- 90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Rüzgârın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50- 70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ulaşımda aksamalar vb. dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

PROF. DR. ORHAN ŞEN YAĞIŞ BEKLENEN BÖLGELERİ AÇIKLADI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye'de bugün batı ve kuzeyinin yağışlı olduğuna dikkat çekti. İç Batı Karadeniz, Edirne, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Uludağ, Ankara ve Sivas'ın kuzeyi karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağını ifade eden Şen açıklamasının devamında, rüzgarın da Marmara ile Kuzey Ege'de kuzeyden, Güney Ege'de ise güneyden kuvvetli eseceğini belirtti.

'AKŞAMA DIŞARIDA KALMAYIN'

Şen açıklamalarının devamında şunları söyledi; Sıcaklıklar azalacak. Yağışlar akşam saatlerinde kuvvetlenecek. Antalya'nın doğusunda şiddetli yağışa dikkat.

Haberin Devamı

Yağış pazar günü Batı'da etkisini kaybedecek. Karadeniz iç kesimleri ile İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edecek, pazartesi sabah ülkeyi terk edecek.

İstanbul bugün yağmurlu, sıcaklık 9 C°. Akşam yağmur kuvvetlenecek. Rüzgar poyrazdan kuvvetli esiyor. Hissedilen 4-5 C°, akşama dişarıda kalmayın.

İzmir sabah ve öğlen kuvvetli yağmurlu 17 C°.
Ankara gündüz yağmurlu, gece karla karışık yağmur ve kar yağışlı
Antalya 19 C° doğusu şiddetli yağmurlu dikkat.

İSTANBUL VALİSİ DE UYARDI

İstanbul Valisi Davut Gül de dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bugünü işaret ederek şu uyarıyı yapmıştı; İstanbul'da rüzgarın, sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzey doğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için meteorolojik uyarı yayınlanmıştır.

Haberin Devamı

* Turuncu kodlu uyarı verilen iller

  • Balıkesir
  • Çanakkale
  • Kırklareli

* Sarı kodlu uyarı verilen iller;

  • Antalya
  • Aydın
  • Burdur
  • Bursa
  • Edirne
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kocaeli
  • Manisa
  • Muğla
  • Sakarya
  • Tekirdağ
  • Yalova

Kar Trakyadan giriş yaptı Meteorolojiden peş peşe uyarılar

Kar Trakyadan giriş yaptı Meteorolojiden peş peşe uyarılar

Kar Trakyadan giriş yaptı Meteorolojiden peş peşe uyarılar