Gündem Milas'ta orman yangınında son durum! Bakan Yumaklı açıkladı

Milas'ta orman yangınında son durum! Bakan Yumaklı açıkladı

14.07.2023 - 21:50 | Son Güncellenme:

Türkiye'de hava sıcaklıkları rekor seviyelere ulaşırken, orman yangını haberleri de peş peşe geldi. Milas'ta orman yangını şiddetini arttırırken hava sıcaklığından dolayı uçakların kalkış yapamadığı belirtildi. Bakan Yumaklı yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Muğla'nın Milas ilçesinde makilikte yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale edildi. Alevleri görenler, durumu orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbarla bölgeye çok sayıda hava ve kara aracı sevk edildi. Ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale etti.

Haberin Devamı

EKİP SAYISI ARTIRILDI

Muğla'nın Milas ilçesinde makilikte çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyerek ormana ulaştı. Bölgeye takviye uçak, helikopter ve arazözler ile personel sevk edildi. Alevlere 9 uçak, 9 helikopter, 53 arazöz-su tankeri, 4 dozer ve 350 personel ile havadan ve karadan müdahale sürdü. Öte yandan, Muğla İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TOMA'lar da yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Muğla Milas’ta çıkan yangın ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Bakan Yumaklı, “Muğla Milas’taki orman yangını havadan ve karadan etkin müdahale sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangının ilk anından itibaren alevlere karşı zamanla yarışan Orman Genel Müdürlüğü personelimizin ve diğer tüm kurum çalışanlarımızın emeğine sağlık” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 

1/11

2/11

3/11

4/11

5/11

6/11

7/11

8/11

9/11

10/11

11/11

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat son yaptığı açıklamada, "Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındığı diyebiliriz. Sadece bir noktaya yoğunluk verildi diyebiliriz şu an. Rüzgar kesildi biraz. Bir noktayı da söndürdüğümüzde yangının kontrol altına alındığını söyleyebiliriz. Yangının orta noktası diyebileceğimiz bir noktada, yoğun bir müdahale gerçekleşiyor. Şuan da rüzgarda önemli ölçüde etkisini kaybetti." dedi.

Milasta orman yangınında son durum Bakan Yumaklı açıkladı

AHİR DAĞINDA ORMAN YANGINI, EKİPLER MÜDAHALEYE BAŞLADI

Kahramanmaraş'ta bulunan Ahir dağında orman yangını çıktı, bölgeye sevk edilen ekipler müdahaleye başladı.

Alınan bilgiye göre, Merkez Dulkadiroğlu ilçesi sınırlarında Ahir dağında ormanlık alanda yangın çıktı. Yangını fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Komuta Merkezine bildirdi. Bunun üzerine bölgeye hem itfaiye hem de Orman Müdürlüğü'ne bağlı arazözlü ekipler sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekiplerin yangına müdahale etmeye başladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Milasta orman yangınında son durum Bakan Yumaklı açıkladı

İZMİR'DE MAKİLİK ALANDA ÇIKAN YANGIN KONTROL ALTINDA

İzmir'in Urla ilçesinde makilik alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahale sonucu kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Yangın ilçeye bağlı Demircili Mahallesi mevkiinde makilik alanda meydana geldi. Saat 13.30'da çıkan yangına 13.38'de ilk müdahaleyi gerçekleştiren İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alevlere 4 helikopter, 2 uçak ile havadan, 15 arazöz 4 su ikmal aracı ve 3 dozer ile karadan müdahale ediyor.

Yerleşim yerlerinden uzakta olduğu öğrenilen yangın, ekiplerin hızlı müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

Milasta orman yangınında son durum Bakan Yumaklı açıkladı

BALIKESİR'DE ORMAN YANGINI

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde orman yangın çıktı. DHA'dan geçen habere göre; Kırsal Naipler Mahallesi'nde, saat 16.00 sıralarında orman yangını başladı. Alaçam Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait tüm ekipler, alevlere ilk müdahaleyi yaptı. Bölgeye 2 yangın söndürme uçağı, 7 helikopter, 20 arazöz ve 120 personelin yanı sıra 7 su ikmal aracı takviye olarak gönderildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürdü.

Haberin Devamı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Vali Şıldak "Orman yangını yapılan etkili müdahale sonucunda kontrol altına alınmıştır. Çalışmalara katılan bütün personelimize teşekkür ediyorum. Geçmiş olsun." dedi.