Gündem Son dakika... Tekirdağ'da sahte içki kabusu! Ölü sayısı 6'ya yükseldi

Son dakika... Tekirdağ'da sahte içki kabusu! Ölü sayısı 6'ya yükseldi

27.06.2021 - 12:22 | Son Güncellenme:

Gelen bir son dakika haberine göre, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, sahte içkiden zehirlenerek ölenlerin sayısı bugün aralarında 1 kadının da bulunduğu 4 kişinin daha hayatını kaybetmesi ile 6'ya yükseldi. Hastanede tedavi altına alınanlarının sayısı da 8'i entübe halde olmak üzere 15'e çıktı.

Son dakika... Tekirdağda sahte içki kabusu Ölü sayısı 6ya yükseldi

Çorlu'da, perşembe gecesi Hıdırağa Mahallesi Çiçek 4'üncü Sokak'ta bakkalın yanında Pakistan uyruklu Ikhlague Hussam (26) yerde baygın yatarken bulundu. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin ilk müdahalenin ardından Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırdığı, Hussam hayatını kaybetti. Yapılan incelemede Hussam'ın sahte içkiden zehirlendiği belirlendi. Perşembe gecesinden itibaren sahte içkiden zehirlenme gerekçesiyle hastaneye başvuranların sayısı bugüne kadar 21 kişiye çıktı.

ÖLÜ SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

Pakistanlı Hussam'ın ardından dün yoğun bakım servisinde tedavi gören Emin Kırcaali (65), bugün de Mehmet Pamukçu, Sadık Akın Usal ve Altuğ Oktay ve Nurcihan Engin (43) hayatını kaybetti. Dün sabah hastaneye getirildiği belirtilen Nurcihan Engin'in kocasının da hastanede sahte içkiden zehirlenenler arasında tedavi görenler arasında olduğu öğrenildi.

8'İ ENTÜBE, 15 KİŞİ TEDAVİ ALTINDA

Çorlu'da sahte içkiden zehirlenerek hastanede tedavisi süren 15 kişi bulunuyor.  Çorlu Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altında bulunanların 8'i entübe edildi, 7'si ise solunum cihazına bağlı olarak tedavileri sürüyor. 

Haberin Devamı



SAHTE İÇKİLER ELE GEÇTİ, 2 KİŞİ TUTUKLANDI 

Çorlu'da sahte içkiden zehirlenme olayının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü kapsamlı operasyonlar düzenledi. Polis, aralarında 6 iş yeri ve bir evin de olduğu  11 ayrı adreste yaptığı aramalarda, 52 litre sahte içki, 200 içi kıyılmış tütünle doldurulmuş makaron, 20 şişe gümrük kaçağı içki ele geçirip, önce 4 kişi gözaltına aldı. Polis, gözaltına alınan 4 şüphelinin verdiği ifadeler doğrultusunda sahte içkilerin ve sahte içki yapımında kullanılan malzemelerin Metin D. tarafından yapıldığını tespit etti. Metin D.'nin evi, eklentileri ve deposunda yapılan aramalarda 102 litre etil alkol, pet şişiler içinde 74,5 litre el yapımı sahte içki ele geçirdi. Metin D. de gözaltına alındı.

Sahte içkiyle ilgili dün emniyette işlemleri tamamlanan ilçede büfe işleten Hüseyin Coşkun ile Süleyman Malkoç, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Gözaltındaki diğer şüpheliler, K.U., M.D. ile C.G. için ek gözaltı süresi alındı. Soruşturmaları emniyette süren 3 kişinin yarın adliyeye sevk edilmesi 

AYNI MARKA ŞİŞE DETAYI

​Çorlu'da sahte içki bulunan pet şişelerin tümünde bir firmanın aynı marka şişelerinin kullanıldığı belirlendi. Tedavi görenlerin evlerinde, büfelerde, dağıtım deposunda aynı şişeleri bulan polis, bu konuda da araştırmasını kapsamla sürdürüyor.