Gündem Son dakika: Yeni KHK Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte ihraç edilenlerin tam listesi

Son dakika: Yeni KHK Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte ihraç edilenlerin tam listesi

14.07.2017 - 20:50 | Son Güncellenme:

(OHAL) kapsamında yeni bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayımlandı. Kararname ile terör örgütleri ile irtibatı veya iltisaklı olduğu gerekçesiyle 7 bin 348 personel kamudaki görevinden ihraç edilirken, daha önceki KHK'larla ihracına karar verilen 302 kişi ise görevine iade edildi. KHK ile eski Galatasaraylı futbolcular Hakan Şükür ile Arif Erdem'e verilen madalyalar geri alındı. KHK ile ayrıca, 342 emekli personelin de rütbesi alındı.

Son dakika: Yeni KHK Resmi Gazetede yayımlandı İşte ihraç edilenlerin tam listesi

İŞTE İHRAÇ EDİLENLERİN TAM LİSTESİ

GÖREVE İADE EDİLENLERİN LİSTESİ

RÜTBELERİ ALINAN EMEKLİ TSK PERSONELİ LİSTESİ

AÇILAN DERNEK LİSTESİ

ÖĞRENCİLİKLE İLİŞKİLERİ KESİLENLER LİSTESİ

ÖĞRENCİLİKLERİ İADE EDİLENLER LİSTESİ

MADALYA VE NİŞANLARI ALINANLAR LİSTESİ

Haberin Devamı

OHAL kapsamında yayımlanan kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 692 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre; kamuda görevli 7 bin 348 personelin ihracına karar verildi. Buna göre; AFAD'dan 19, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 551, Hazine Müsteşarlığı'ndan 25, TRT'den 29, Adalet Bakanlığıı'ndan 418, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan 19, TÜBİTAK'tan 39, SGK'dan 10, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 9, Dışişleri Bakanlığı'ndan 45, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan 47, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan 25 Gümrük Bakanlığı'ndan 21, İçişleri Bakanlığı'ndan 42, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 102, Maliye Bakanlığı'ndan 102 ve Sağlık Bakanlığı'ndan 789 personel ihraç edildi.

Haberin Devamı

2 bin 303 polise ihraç

Ayrıca, 17/25 Aralık sonrasında başlayan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından aralıksız FETö ile mücadele çalışmalarının sürdürüldüğü polis teşkilatında da kapsamlı ihraçlar yapıldı. Bu kapsamda, 1. sınıf emniyet müdürü Hüseyin Tekin'in de aralarında bulunduğu 38 emniyet müdürü ve toplamda 2 bin 303 polisin ihracına karar verildi.
KHK ile Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 235, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 181, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 180, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 185 personelin ihracına karar verildi.
KHK kapsamında Yüksek Öğretim Kurumu'ndan 302 akademisyen de ihraç edildi. Ayrıca kurumda görevli 54 memurun da ihracına karar verildi.

Belediyelerde kapsamlı ihraç

KHK ile mahalli idarelerde de kapsamlı ihraçlar yapıldı. Buna göre terör örgütleri ile itribatı veya iltisakı olduğu gerekçesiyle mahalli idareler personelinden 1486 kişi görevinden alındı.

302 göreve iade

KHK kapsamında daha önceki KHK'lar ile görevden alınan 302 kişi de görevine iade edildi. Bu kapsamda, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 36, Kalkınma Bankası'ndan bir, TRT'den 2, Adalet Bakanlığı'ndan 49, Aile Bakanlığı'ndan iki, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan 5, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan iki, SGK'dan 6, İller Bankası'ndan bir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan 17, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan 5, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan 15, içişleri Bakanlığı'ndan iki, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden 56, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 4, Maliye Bakanlığı'ndan 17, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 40, Sağlık Bakanlığı'ndan 17, Ulaştırma Bakanlığı'ndan iki, Yükseköğretim Kurumu'ndan 26 personel görevine iade edildi.

Haberin Devamı

342 emeklinin rütbeleri alındı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 108, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 112 ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 122 personelin rütbeleri alındı.
Daha önce KHK ile kapatılmasına karar verilen Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği de KHK ile yeniden açıldı.

Madalyalar geri alındı

KHK ile 2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu kapsamında Hakan Şükür ve Arif Erdem'e verilen madalyalar geri alındı. İki ismin de devlet üstün hizmet madalyası bulunuyordu.
KHK ile 9 öğrencinin öğrencilikle ilişikleri kesilirken, bir öğrenci de öğrenciliğe iade edildi.

Haberin Devamı

Öksüz ile görüşmüştü

KHK ile görevinden ihraç edilen isimler arasında; 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü'nde yakalanan ve daha sonra serbest bırakılan, "FETÖ imamı" Adil Öksüz ile karakoldayken görüşen eski Başbakanlık çalışanı Ali İhsan Sarıkoca da yer aldı.
KHK ile eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da ihraç edildi.