Gündem Zonguldak’ta maden ocağında yaşanan göçükten acı haber

Zonguldak’ta maden ocağında yaşanan göçükten acı haber

13.09.2023 - 16:19 | Son Güncellenme:

Zonguldak'ta bir maden ocağında göçük meydana gelmesi sonucu bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada 1 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bölgeden ilk görüntüler de geldi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesi’nde saat 13.45 sıralarında, işçiler ocakta çalışma yaparken tavan göçüğü meydana geldi.

Haberin Devamı

Durumu fark eden diğer işçilerin ihbarı üzerine ocağa AFAD, UMKE, polis, jandarma, itfaiye, sağlık ve TTK Tahlisiye ekipleri sevk edildi. TTK Tahlisiye ekipleri, işçileri kurtarmak için ocağa girdi. Göçük haberini alan işçi yakınları maden ocağı ve hastane önlerine akın etti. Yakınlarından iyi haber bekleyenler gözyaşı döktü.

Ekiplerin çalışmasıyla 7 işçi çıkarıldı. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar Coşkun Atalay, Ramazan Yıldırım, Rıfat Öztürk, Ergün Üstün, Ersin Aydın, Talha Yılmaz ve Sercan Hasan hastaneye kaldırıldı.

Zonguldak’ta maden ocağında yaşanan göçükten acı haber

Ancak 25 yıllık maden işçisi Ramazan Yıldırım (fotoğrafta), doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. 3 çocuk babası Ramazan Yıldırım’ın Ereğli Devlet Hastanesi önüne gelen yakınları sinir krizleri geçirdi.

Haberin Devamı

BAKAN KOCA: 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında, 'Zonguldak Ereğli’de, kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle, 1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük.' ifadelerini kullandı.

Yaşanan göçükle ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise, 'Zonguldak Ereğli'de kömür madeninde meydana gelen göçükte maalesef 1 işçimiz hayatını kaybetti, 6 işçimiz de yaralandı. Hayatını kaybeden işçimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kömür madeninde çalışan tüm kardeşlerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.' dedi.

3 KİŞİ TABURCU EDİLDİ

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı bir diğer paylaşımda “Zonguldak Ereğli’de, kömür madeninde meydana gelen göçük olayı sebebiyle yaralanan 2 kişi ile olay mahallinde ayağından yaralanan 1 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Diğer 3 kişinin tedavisi acil serviste devam ediyor. Genel durumları iyi. İlk ambulansımız ilgili alana olayın akabinde 4 dakikada ulaştı. 11 ambulans, 2 UMKE Timi, 1 UMKE Acil Müdahale Aracı ile 45 sağlık personeli görevlendirildi. Sürdürülen arama ve kurtarma çalışmaları ise tamamlanmış durumda. Hastalarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BÖLGEDEN İLK GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

Zonguldak’ta maden ocağında yaşanan göçükten acı haber

'İHMAL OLUP OLMADIĞI İNCELENİYOR'

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, göçükte hayatını kaybeden Ramazan Yıldırım'ın ailesine taziyede bulundu. Hastanelerde tedavi gören yaralıları ziyaret eden Vali Hacıbektaşoğlu, burada yaptığı açıklamada, 1 kişinin yaşamını yitirdiği olayda 4 işçinin göçük altında kalarak, 3 kişinin yaşanan panik sırasında yaralandığını bildirdi.

Vali Hacıbektaşoğlu, kurtarma çalışmalarının tamamlandığını, olayda ihmal olup olmadığının belirlenmesi için inceleme yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

"4 işçimiz göçük altında kaldı. 3 işçi de maden bölgesinde yaralandı. Ramazan Yıldırım kardeşimiz maalesef kurtarılamadı, hayatını kaybetti. Diğer göçük altında kalan 3 kardeşimizin durumları iyi hastanelere ulaştı. İlk müdahaleleri yapıldı. Diğer kardeşimizin de şuuru açık. 1 yaralı da Zonguldak’ta onun da durumu iyi. Göçük bölgesi dışında yaralanan 3 arkadaşımız var. Onlar zaten kendi imkanlarıyla o panikle parmağında kırık olan var. Başında kaşında yarık olan var. Hastanede ayakta tedavileri yapıldı. 4 kişi göçük altında kalarak, diğer 3 kişi de panikle yaralandılar. Şu anda kurtarma çalışmaları tamamlandı. Tahlisiye ekipleri, vardiyada çalışan işçilerimizi tahliye etti. Şu anda olayın neden olduğuyla alakalı herhangi bir ihmal olup olmadığı inceleniyor. Savcı soruşturmasını yapacak. Başımız sağolsun. Şehit kardeşimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah rahmet eylesin Allah sabırlar versin. Büyük geçmiş olsun, başımız sağ olsun.” (DHA)

Haberin Devamı

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 'Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçük nedeniyle büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal etmişlerdir.' açıklamasını yaptı.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

Meydana gelen göçüğün ardından AFAD'dan ilk açıklama yapıldı. ' Bugün, saat 13.45 sularında, Zonguldak ilimiz Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında bir göçük meydana gelmiştir.' denilen açıklamada bölgeye AFAD, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edildiği bildirdi.

Haberin Devamı

Zonguldak’ta maden ocağında yaşanan göçükten acı haber

VARDİYADA 280 KİŞİ VAR

Zonguldak Valisi Hacıbektaşoğlu, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Hacıbektaşoğlu, TTK Armutçuk Müessesesi maden ocağında eksi 450 kotunda göçük meydana geldiğini söyledi.

RİSK DEVAM EDİYOR MU?

Vardiyada 280 kişinin çalıştığını dile getiren Hacıbektaşoğlu, "Göçük, 4 kişinin çalıştığı bölgede etkili oldu. Bunun dışında herhangi bir risk yok. Herhangi bir patlama söz konusu değil, göçük. Şu an için bütün ocağı, işletmeyi riske atacak bir durum söylemiyor arkadaşlarımız." diye konuştu.

Zonguldak’ta maden ocağında yaşanan göçükten acı haber

GÖÇÜK NEDEN OLDU?

Göçük altında kalan kimsenin olmadığını belirten Vali Hacıbektaşoğlu, 3 yaralının tedavisinin devam ettiğini söyledi. Vali Hacıbektaşoğlu küçük bir bölgede tavan çökmesi nedeniyle göçüğün olduğunu belirtti.

KURTARMA ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, 'Kurtarma çalışması tamamlandı. Ekipler güvenli bir şekilde kuyudan çıkıyor. Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede.' ifadelerini kullandı.

BAKAN YARDIMCISI YARALILARI ZİYARET ETTİ

Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, kazada yaralanan madencileri hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Yaralı madenciler Bakan Yardımcısı Tancan'a teşekkür ederek, kaza anını anlattı.

Zonguldak’ta maden ocağında yaşanan göçükten acı haber

Madencilerden Ersin Aydın, göçük sonrası boşlukta kalarak hayatta kaldığını belirtti. Rıfat Öztürk ise, domuz bağı yaptıkları sırada tavanın çöktüğünü, göçük sonrası iki arkadaşının sesini duyduğunu ifade ederek, hayatını kaybeden Ramazan Yıldırım'ın kendilerinden 8-10 metre uzaklıkta bulunduğunu aktardı.