Gündem ‘Süleyman Amca onların senetlerine bir şey yapma’

‘Süleyman Amca onların senetlerine bir şey yapma’

01.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Seçil Erzan ifadesinde tehdit edildiğini söylemiş, Erzan’ın avukatı Nazlı Karaaslan da müvekkilinin birçok isim tarafından tehdit edildiğini iddia etmişti.

‘Süleyman Amca onların senetlerine bir şey yapma’

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - O isimlerden biri de, Erzan’ın üniversiteden bir arkadaşının eşi olan, Erzan’ın “Moci” diye hitap ettiği, Mojtaba Hakani’ydi. Avukat Karaaslan, Milliyet’e yaptığı açıklamada, Moci’nin Erzan’ı ölümle tehdit ettiğini ve önüne mermi koyduğunu öne sürmüştü. Bu iddiaların ardından Kanal D, önceki akşam Erzan’a ait bir video yayımladı. Görüntülerde yüzü gözü şişmiş halde olan Erzan bir araç içerisinde, boş bir arazide bulunuyor. Yanındaki kişiler, söylediklerini Erzan’a tekrarlatıp kayda aldı alıyor. 

Haberin Devamı

Erzan videoda, “Süleyman Amca sana vermiş olduğumuz Moci’nin ve Nazlı’nın senedinde her ikisinin de bir çıkarı yok. Rica ediyorum, onların senetlerine hiçbir şey yapma. Hemen onlara iade et” diyor. Videoyu çeken kişi “Bir kuruş para almadığımı da söyle” deyince Erzan “Moci bir kuruş para almadı” diyor. Erzan’ın “Süleyman Amca” dediği kişinin ifadesinde söz ettiği “Süleyman Aslan isimli tefeci” olduğu düşünülüyor. 

‘Tefeciden para aldık’ 

Erzan, İranlı Hakani ile ilgili olarak iddianamede şu ifadeleri kullanıyor: “Üniversiteden arkadaşımın eşidir. Kendisine bu zamana kadar aldığım paranın çok daha üzerinde ödeme yaptım. Hatta Süleyman Aslan isimli tefeciden Moci ile gidip 10 milyon TL aldım. 14 milyon TL olacak şekilde geri ödedim. Süleyman Aslan bu 10 milyon TL’yi Denizbank’taki odamda bana yanında Moci de bulunduğu sırada teslim etti. Karşılığında da 1 milyon TL’lik Moci ile birlikte senet imzaladım ancak 14 milyon TL’yi Aslan’a elden ödedim.”