Gündem Sur’da çatışma: Dört asker yaralı

Sur’da çatışma: Dört asker yaralı

10.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teröristlerin tuzakladığı bombayı patlatması sonucu 3 asker ve 1 DSİ çalışanı yaralandı. Bir uzman çavuş da keskin nişancı tüfeğiyle vurularak yaralandı

Sur’da çatışma: Dört asker yaralı

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için sürdürülen operasyonlarda dün biri ağır dört asker ile bir DSİ personeli yaralandı. Hasırlı Mahallesi’nde dün sabah bir uzman çavuş, PKK’lı bir teröristin kullandığı Kanas suikast silahı ile vurularak ağır yaralandı.

Haberin Devamı

Sur’da tuzaklanmış bombanın patlatılması sonucu ise üç asker ile, hendekleri kapatmak için giden Devlet Su İşleri (DSİ) ekibinin içinde yer alan bir işçi de yaralandı. Yaralılar tedavi altına alınırken, Sur’daki çatışmalar ise yer yer devam ediyor.

Kayapınar’da patlama

Kayapınar ilçesinde de mezarlıkta buldukları el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu iki kardeş yaralandı. F.K (16) ve kardeşi M.K. (13), Peyas Mezarlığı’nda buldukları bombayı kurcaladıkları sırada patlama meydana geldi. Patlamada ağır yaralanan F.K. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, kardeşi M.K. da özel hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

3 kadını anma yürüyüşü

DBP’nin, 9 Ocak 2013’te Paris’te öldürülen PKK’nın kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i anmak için yapacağı yürüyüşe de polis izin vermedi. Merkez Bağlar ilçesindeki Batıkent Meydanı’nda toplanan ve aralarında DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna’nın da bulunduğu kalabalık ellerinde öldürülen üç kadının fotoğraflarının bulunduğu dövizlerle İstasyon Meydanı’na yürüyüşe geçti. Grubun önünü kesen polis ekipleri, yürüyüşün yasal olmadığını ve izin vermeyeceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine tekrar polis müdürleriyle görüşme yapan partililer yürüyüşü iptal ederek Kürtçe açıklama yaptı.