Gündem Suriyeli Chamamyan’dan Türkiye’de müzik ziyafeti

Suriyeli Chamamyan’dan Türkiye’de müzik ziyafeti

09.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Suriyeli müzisyen Lena Chamamyan, geçtiğimiz gece İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey Konser Salonunda sahne aldı.

Suriyeli Chamamyan’dan Türkiye’de müzik ziyafeti

Kendisini dinlemeye gelen müzikseverlere seslenen şarkıcı, “Hepinize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bilet bulamadığı için gelemeyenlerden de özür diliyorum. İnşallah yakında başka bir konser daha yaparız” dedi.

Haberin Devamı

Sevgiye yer verdi

Şarkılarında sevgiye ve aşka yer vermeye çalıştığını ifade edene Chamamyan, kimsenin görünüşü, ırkı ve giyimi dolayısıyla bir diğer insanı korkutmaya hakkı olmadığını söyledi. Şarkılarında Arapça ve İngilizce sözlerin yanı sıra Arap ülkelerinin farklı lehçelerinden ifadelere de yer veren sanatçıya piyanoda Wajdi Riahi, basta Basile Mouton, davulda Ariel Tessier, perküsyonda Wassim Derbel, kemanda Marwa Fafir, kanunda Hend Zouari, düdükte ise Gürkan Çakmak eşlik etti.

5 yaşında ilk konser

Etnik müziğin tanınan isimlerinden Lena Chamamyan, ilk konserini henüz beş yaşındayken dünyaya geldiği şehir olan Şam’da verdi. Babası Kahramanmaraşlı, annesi ise Mardinli olan ünlü sanatçı, caz, folk, oryantal, fado, sufi, Afrika ve Latin ezgilerini harmanlayarak oluşturduğu müziğiyle büyük bir dinleyici kitlesine kavuştu. Suriyeli sanatçının 2006 yılında profesyonel anlamdaki ilk çıkış albümü olan “Hal Asmar El-lon”, Mısır’da “Kültürel Kaynak Ödülü” ile “Radyo Monte Carlo Orta Doğu Ödülü”ne değer görüldü. Söz yazarlığı ve prodüktörlük de yapan Chamamyan, 2008’de Avusturya basını tarafından “dünya müziği şarkıcısı” dalında beş yıldız aldı.

Yazarlar