Gündem Tabak bile kırılmayan binanın müteahhidi konuştu: Her şeyi kuralına göre yaptım

Tabak bile kırılmayan binanın müteahhidi konuştu: Her şeyi kuralına göre yaptım

15.02.2023 - 23:27 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremde de alt katında züccaciye dükkanı olan ve hiçbir hasar almayan binanın müteahhiti Akın Öncül, CNN TÜRK canlı yayınında konuştu.

Kahramanmaraş'ta altındaki züccaciye dükkanındaki tabakların bile kırılmadığı binanın müteahhiti Akın Öncül, CNN TÜRK'e özel açıklamalarda bulundu. Akın Öncül, "Tüm milletimizin devletimizin başı sağolsun. Biz projeye uyduk. Elimizden geldiğince tüm ekibimizle kontak kurarak işin başında durarak, imalatımızı yapımımızı sürdürdük. Maalesef o binanın karşısında bir bina yıkıldı. Orası Kahramanmaraş'ın üst bölgeleri değil. Çok şükür ağır hasarlı bir binamız olmadı. Sağlam bina derken biz yapılması gerekeni yaptık. Bu iş bir ekip işi. Tüm bize destek olan herkese teşekkür etmeliyim. Bu iş bizim inşaat mühendisi, mimarla birlikte çalıştığımız ortak bir şekilde hareket ediyoruz. 2014 yılında yapı denetim sistemi başladı. Bundan önce de biz kendimiz yaptırıyorduk. Demir ya da beton aldığımız firmada sıkıntı çıkarsa ona göre önlemimizi alıyorduk. Bu komple bir ekip işi. İnşaatta çok kalem var ama ana olarak 50 kalem var hepsini tek tek kontrol ediyorduk. Bir inşaatın en önemlisi kaba inşaatıdır. Mobilyayı duvar kağıdını değiştirebilirsiniz. Kirişi, kolonu perdeyi değiştiremezsiniz. En önemlisi kaba iskele. Acımız büyük. Tüm milletimizin, devletimizin başı sağolsun. İnşallah herkes kuralına göre yapar. Deprem değil bina öldürüyor." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Tabak bile kırılmayan binanın müteahhidi konuştu: Her şeyi kuralına göre yaptım

Tabak bile kırılmayan binanın müteahhidi konuştu: Her şeyi kuralına göre yaptım

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki deprem 10 ilde büyük yıkıma neden olurken, Onikişubat ilçesindeki bir apartman ve altında bulunan iş yerleri hasar görmedi. Apartmanın çevresinde bulunan binalar yıkıldı. Hasar görmeyen apartmanın altındaki mutfak eşyalarının satıldığı mağazada ürünlerin devrilmemiş olması ise şaşırttı. İki büyük deprem sonrası binlerce binanın yıkıldığı felakette, mağazada porselen tabak, bardak ve mutfak eşyalarının sergilendikleri raf ve tezgahlardan düşmemesi dikkat çekti.