Gündem 'Takip etmedim' demişti! Görüntüler incelenince gerçek ortaya çıktı

'Takip etmedim' demişti! Görüntüler incelenince gerçek ortaya çıktı

27.06.2022 - 15:07 | Son Güncellenme:

Bir erkek tarafından takip edildiğini anlayınca kaçan Selin Ö.’ye, “Senden hoşlandığımı göre göre neden kaçıyorsun?” diyen ve Ö.’nün şikayeti sonrası, “Takip etmedim” diyen şüpheliyi kamera görüntüleri ele verdi. Öte yandan şüpheli hakkında, “cinsel taciz” suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Takip etmedim demişti Görüntüler incelenince gerçek ortaya çıktı

İstanbul’daki Galataport isimli alışveriş merkezinde gezen 24 yaşındaki Selin Ö. kendisini takip eden ve yanına gelip sözlü tacizde bulunduğunu iddia ettiği bir kişiyi güvenlik görevlilerine yakalattı. Kendisini takip eden ve yanına gelip, “Nereye gidiyorsun? Senden hoşlandığımı göre göre neden kaçıyorsun?” diyen Mesut M.’nin fotoğrafını çeken Selin Ö., alışveriş merkezinin güvenlik görevlilerine giderek şikayetçi oldu. Olay yerine gelen sivil polisler Mesut M.’yi gözaltına alarak karakola götürdü.

Haberin Devamı

“NEDEN KAÇIYORSUN?”

Selin Ö. karakolda verdiği ifadede, alışveriş merkezi içinde bir süre gezdikten sonra deniz kıyısına giderek bir banka oturduğunu anlattı. Bankta otururken Mesut M.’nin yanına geldiğini anlatan Selin Ö., “Bir süre beni izlediğini fark ettim. Daha sonra kalkıp gitti. Nereye doğru gittiğini hatırlamıyorum. Sonrasında ben de banktan kalktım ve 10 dakika yürüyüş yaptım. Çocuk parkının yanındaki bankta oturduğumda yeniden yanıma oturdu. Ardından bana, ‘Nereye gidiyorsun? Senden hoşlandığımı göre göre neden kaçıyorsun?” dedi.  Ben de, ‘Sen kimsin? Beni neden takip ediyorsun? Beni takip edemezsin’ dedim” dedi. Kişinin kaçma ihtimaline karşı fotoğrafını çektiğini söyleyen Selin Ö., “Seni şikayet edeceğim diyerek fotoğrafını çektim. Bana el hareketi yaparak, ‘Al bunu da çek’ dedi. Ben de fotoğrafı çekip güvenlik görevlilerinin yanına koştum” dedi.

Haberin Devamı

“ALAYCI BİR ŞEKİLDE SÖYLEDİM”

Karakolda şüpheli olarak ifadesi alınan 37 yaşındaki Mesut M. ise iddiaları yalanladı. İlk oturduğu bankta yanında biri olup olmadığını fark etmediğini söyleyen Mesut M., “Sonrasında oturduğum bankta birisinin oturduğunu gördüm. Ben banka oturduktan sonra bu kişi bana dönerek, ‘Sen sapıksın beni takip ediyorsun’ dedi. Ben de alaycı bir şekilde, ‘Aynen senden hoşlanıyorum. Seni takip ediyorum. Burası çıkış yolu burayı kullanınca seni takip ediyor oluyorum’ dedim. Sonrasında daha hiddetli bir şekilde beni şikayet edeceğini söyledi. Fotoğrafımı çekip, ‘senden şikayetçi olacağım sapık’ dedi” ifadelerini kullandı. Mesut M., Selin Ö.’nün kendisine hakaret ettiğini ve izinsiz fotoğrafını çektiğini söyleyerek şikayetçi olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜLER ELE VERDİ DAVA AÇILDI

Alınan ifadelerin ardından soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olay yeri güvenlik kameralarını incelemeye aldı. İncelenen görüntülerde Mesut M.’nin iki kez Selin Ö.’nün yanına oturarak sohbet etmeye çalıştığı ve Selin Ö.’yü izlediği tespit edildi. Alınan görüntülerin ardından Mesut M. hakkında, “cinsel taciz” suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.