Gündem Taksici terörü

Taksici terörü

15.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da ‘taksici terörü’ bitmek bilmiyor. Taksici şiddetine uğrayan isimlerden biri de gazeteci Ali Fuat Duatepe’ydi. Duatepe binmek istediği boş taksinin kapısını açınca taksici, Duatepe’yi araca almamak için gaza basıp yoluna devam etti.

 

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - Yere düşüp yaralanan Duatepe, “34 TJB 10 plakalı taksiden şikayetçiyim” mesajını paylaştı. Duatepe, “Taksinin kapısını açmak istediğimde taksici kapıları kilitledi ve gitti. O sırada  yere düştüm, 1- 2 metre sürüklendim ve yaralandım” dedi.

Haberin Devamı

Benzer bir durumu Gerçek Gündem muhabiri Fırat Fıstık da yaşadı. Fıstık, “Altunizade’de binmek istediğim taksinin şoförü sadece karşıya gidersem alabileceğini söyledi. Ben de “Sizi şikayet edeceğim ve plakanızı kayda alacağım” dedim. Sonrası küfür, hakaret, tehdit... Taksiyle eve ulaşmak istediğim için kafama sıkılmakla nasıl tehdit edilebilirim?” dedi. Fıstık’ı tehdit eden taksi sürücüsü Sinan K.’ya olaydan sonra trafik ekipleri tarafından çalışma izninin  süresi bittiği halde yolcu taşıması nedeniyle 1339 lira idari para cezası uygulandı, aracı 3 gün trafikten men edildi. İBB tarafından da Sinan K.’nın şoför kartı süresiz iptal edildi. Taksi sürücüsü Sinan K.