Gündem Tam kapanmada camiye gitmek serbest mi? Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıkladı...

Tam kapanmada camiye gitmek serbest mi? Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıkladı...

30.04.2021 - 09:44 | Son Güncellenme:

Tam kapanmada camiye gitmek serbest mi sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. 29 Nisan Perşembe akşamı saat 19:00'da başlayan ve 81 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağı süresince vatandaşlar camiye namaz kılmaya gitmek serbest mi sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki Tam kapanmada camiye gitmek serbest mi?

Tam kapanmada camiye gitmek serbest mi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıkladı...

Tam kapanmada camiye gitmek serbest mi sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. 29 Nisan Perşembe 19:00, 17 Mayıs Pazartesi sabah 05:00'a kadar devam edecek olan tam kapanma süresince camiye namaz kılmaya gitmek serbest mi sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Son dönemde artan vaka sayılarının ardından alınan karar ile 81 ilde 17 gün sürecek sokağa çıkma yasağı uygulamasına geçilmeye karar verilmişti. Kararın ardından vatandaşlar camiye namaz kılmaya gitmek serbest mi sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Haberin Devamı

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ'TAN CAMİLER AÇIK MI SORUSUNA YANIT

Başkan Erbaş, tam kapanma sürecinde camilerin açık olacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu kapanma günlerinde camilerde cemaatle namaz kılınacak. Kapanma günleri bundan önce de oldu. Camilerimiz açık. Teravih namazı hariç cuma ve vakit namazlarımız kılınıyor.

Tam kapanmada camiye gitmek serbest mi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıkladı...

Şu bir yıldır defalarca sokağa çıkma kısıtlamaları yaşadık. Şimdi 17 gün sürecek bir tam kapanma yaşıyoruz. Ne olur milletimiz, bu fedakarlığı madem yapıyoruz, çok titiz davranalım, dikkat edelim. Mesafeye, tedbirlere, maskeye, mesafeye, temizliğe ve diğer tedbirlere riayet edelim.

Bütün kardeşlerimize buradan tavsiye ediyorum, rica ediyorum. Bu hastalıktan bir an önce kurtulalım inşallah"