02.05.2025 - 13:09 | Son Güncellenme:
DIŞ HABERLER SERVİSİ
Avrupa Birliği'ndeki kullanıcılarının kişisel verilerinin Çin'de, Avrupa'daki kadar iyi korunamadığını ve özellikle Pekin yönetiminin olası erişimine karşı yeterli güvence sağlayamadığını kanıtlayamayan TikTok, Cuma günü AB tarafından 530 milyon euro para cezasına çarptırıldı.
TİKTOK KABUL ETTİ!
AB adına İrlanda Veri Koruma Otoritesi (DPC) tarafından yürütülen soruşturma sırasında, Çinli bir gruba ait olan bu güçlü platform, daha önce inkar etmesine rağmen, Avrupalı kullanıcı verilerini Çin'de barındırdığını da kabul etti.
TİKTOK'TAN İLK AÇIKLAMA
TikTok, İrlanda Veri Koruma Otoritesi (DPC) tarafından Cuma günü verilen 530 milyon euroluk para cezasına itiraz etmeye niyetli olduğunu açıkladı ve Çinli yetkililerden "hiçbir zaman Avrupa'daki kullanıcı verilerine erişim talebi" öne sürdü.
TikTok HAKKINDAKİ TARTIŞMALAR
TikTok'un Çin merkezli ByteDance'e ait olması, kullanıcı verilerinin Çin hükümetiyle paylaşılabileceği korkusunu yaratıyor. Uygulamanın konum, cihaz bilgileri ve tarama alışkanlıkları gibi verileri topladığı biliniyor.
ABD ve bazı ülkeler, TikTok'un yabancı hükümetler tarafından propaganda veya casusluk için kullanılabileceğini düşünüyor. Bu nedenle yasaklama veya kısıtlama tartışmaları gündemde.