Gündem Tarık Akan’a sevgi seli

Tarık Akan’a sevgi seli

19.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeşilçam’ın efsanevi jönü Tarık Akan, büyük bir kalabalığın katıldığı törenlerle ebediyete uğurlandı. Teşvikiye Camii’nde gerçekleştirilen cenaze töreninde on binler avluya sığmadı...

Tarık Akan’a  sevgi seli

‘Hababam Sınıfı’nın Damat Ferit’i, Yeşilçam’ın efsanevi aktörü Tarık Akan dün on binlerin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. 66 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu için ilk tören Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’ndaydı. Cenaze Teşvikiye Camii’ne getirildiğinde cami çevresinde tarihi bir kalabalık vardı. Camiye çıkan sokakları dolduran binlerce kişi, Akan’ın naaşını alkışlarla karşıladı. Cenazeye gencinden yaşlısına on binlerce kişi katıldı. Akan’la yıllarca beyaz perdede rol arkadaşlığı yapan Türkan Şoray, Fatma Girik ve Hülya Koçyiğit avludaki kalabalık nedeniyle zor anlar yaşadı.
DİSK vasiyeti
Sanatçının Türk bayrağına sarılı tabutu başında çocukları Özgür, Barış, Özlem’in yanı sıra DİSK üyesi bazı isimler de vardı. DİSK görevlileri, Türkiye Sinema Emekçileri Sendikası üyesi de olan Akan’ın vasiyeti üzerine cenazede bulunduklarını belirtirken, sanatçı dostlarının yanı sıra siyasiler de Akan’a son görevlerini gerçekleştirdi. Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, milletvekilleri Gürsel Tekin, Akif Hamzaçebi, Mahmut Tanal ile DİSK Başkanı Kani Beko’nun da bulunduğu pek çok isim Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen törenin ardından cenazeye katıldı. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ise aileye taziyelerine sunarak cenaze töreninden erken ayrıldı.
Hep bir ağızdan ‘Helal olsun’
Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı da Tarık Akan’ı unutmadı. Bir grup Çarşı üyesi sanatçı için besteledikleri şarkıyı söyleyerek sanatçıya sevgilerini gösterdi. Akan’ın ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazında imam cemaatten helallik istedi. Cemaat hep bir ağızdan ‘Helal olsun’ diye bağırdı. Tabutu ilk önce oğulları sırtlarken, CHP lideri Kılıçdaroğlu da tabuta omuz verenler arasındaydı. Tarık Akan’ın naaşı tıpkı alkışlar eşliğinde camiden ayrıldı.
Bakırköy’de izdiham
Akan’ın cenazesi Bakırköy’deki Zuhuratbaba Mezarlığı’na ulaştığında da çok büyük bir kalabalıkla karşılandı. Şişli’den doğup büyüdüğü Bakırköy’e şarkılarla ve alkışlarla getirilen Akan’ın cenazesi uzun süre mezarlığa giremedi. Bakırköy’de usta oyuncu Tuncel Kurtiz’in seslendirdiği Grup Yorum’un ‘Geçit Yok’ şarkısı eşliğinde karşılanan Akan’a son yolculuğunda ellerinde Türk bayrakları ve Mustafa Kemal Atatürk posterleri bulunan binlerce Bakırköylü de eşlik etti. “Türkiye laik kalacak”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla Bakırköylü komşuları Akan’ı coşkuyla uğurladı. Akan, Zuhuratbaba Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.