Gündem‘Tatlı Hayat’ sembolünü kaybetti

‘Tatlı Hayat’ sembolünü kaybetti

12.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İsveçli aktris Anita Ekberg dün sabah 83 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncu, İtalyan yönetmen Fellini’nin 1960 tarihli ‘La Dolce Vita’ filminde canlandırdığı Sylvia karakteriyle hafızalara kazınmıştı

‘Tatlı Hayat’ sembolünü kaybetti


Ünlü İtalyan yönetmen Federico Fellini’nin yönettiği 1960 tarihli ‘La Dolce Vita / Tatlı Hayat’ filminde canlandırdığı Sylvia karakteriyle akıllara kazınan İsveçli oyuncu Anita Ekberg, dün sabah 83 yaşında hayatını kaybetti. Roma’da vefat eden Ekberg bir süredir hastaydı ve hastanede tedavi görüyordu.
Anita Ekberg, 60’lı yıllarda seks tanrıçası olarak biliniyordu. ‘La Dolce Vita / Tatlı Hayat’ filminde Roma’daki Trevi çeşmesine girerek dans ettiği sahne, sinema tarihinin unutulmaz sahnelerinden biriydi.

Güzellik kraliçesi
Tam ismiyle Kerstin Anita Marianne Ekberg, İsveç Malmö’de doğdu. 8 erkek ve kız kardeşin altıncısı olarak onlarla birlikte burada büyüyen Ekberg, henüz 19 yaşındayken, 1950’de güzellik yarışmasına girdi. Ekberg yarışmada İsveç Güzellik Kraliçesi seçilerek ünlendi. Dünya Güzellik Kraliçesi seçilmek umuduyla ABD’ye giden Ekberg, amacına ulaşamasa da ona sinemanın kapıları burada açıldı.
ABD’de modellik kariyerine başlayan Ekberg, kısa süre sonra Hollywood’lu yapımcı Howard Hughes’la bir anlaşma imzalayarak sinema kariyerine ilk adımını attı. Ardından Universal yapımlarında küçük roller oynamaya başladı. 5 yılın ardından yönetmen King Vidor’la tanışarak ‘Savaş ve Barış’ filminde Audrey Hepburn ve Henry Fonda’yla rol almak için Roma’ya taşındı.

Haberin Devamı


Aşk hayatıyla ilgi odağı oldu
Aşk hayatıyla da sıkça basının ilgi odağı olan Anita Ekberg, aralarında Marcello Mastroianni, Errol Flynn ve Frank Sinatra’nın bulunduğu pek çok isimle anıldı. İki kez evlenen Ekberg’in ilk eşi, 1956-1959 arasında evli olduğu İngiliz oyuncu Anthony Steel’di. Ardından ABD’li oyuncu Rik Van Nutter ile evlenen Ekberg, 1963 - 1975 yılları arasında onunla evli kaldı. Ekberg’in iki evliliğinden de çocuğu yoktu.

...ve Fellini

Roma’da 1960 yılında ‘La Dolce Vita / Tatlı Hayat’ filminde kendisine yer vererek dünya çapında üne kavuşturacak olan Federico Fellini’yle tanıştı. Bu film sonrasında 10 yıl boyunca İtalya’da kalarak bu süre içinde 20’den fazla filmde rol aldı. 1970’li yıllarda kariyeriyle fazla öne çıkmayan Anita Ekberg, sinema dünyasındaki geri dönüşünü ise yine Federico Fellini’nin ‘Intervista’ filmiyle yaşadı. 1987 tarihli yapımda oyuncu ‘Tatlı Hayat’taki rol arkadaşı Marcello Mastroianni’yle yeniden kamera karşısına geçti. Ekberg, 2002 yılında sinemadan emekli oldu. Son yıllarını Roma’da geçiren Ekberg, sinemanın unutulmaz oyuncularından biri olarak akıllarda yer etti.

KEŞFETYENİ
İki ünlü sevgiliden aşk dolu poz! Yeni saçları olay oldu
İki ünlü sevgiliden aşk dolu poz! Yeni saçları olay oldu

Cadde | 07.06.2025 - 08:44

Son dönemin en popüler oyuncularından Kubilay Aka, imaj değişikliğine gitti. Saçlarını pembeye boyayan Aka, sevgilisi Hafsanur Sancaktutan ile dudak dudağa bir fotoğrafını da sosyal medyada paylaştı.

Yazarlar