11.12.2019 - 15:41 | Son Güncellenme:
Bütün tavuk sarma için hangi malzemeler gerekiyor? Tavuk sarma için tavuğun kemiksiz mi olması gerekiyor? İşte sofralarınızı süsleyecek hem görüntüsü güzel hem lezzeti güzel tavuk sarma tarifi...
TAVUK SARMA MALZEMELERİ
1 adet bütün tavuk
2 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
Tuz, karabiber
Sıvıyağ
2 adet patates
2 adet yeşil soğan
TAVUK SARMA NASIL YAPILIR?
Bütün tavuğu kasaptan açılmış olarak alın veya kendiniz açın. Kemiksiz kalmasına dikkat edin. Tavuğun içine tuzu,karabiberi serpin. Haşlanmış bezelyeyi,haşlanmış küp doğranmış havucu koyun ve baştan sıkıca rulo sarın. Üzerine sıvıyağ gezdirin. Isıya dayanıklı bir iple bağlayabilirsiniz yoksa kürdan ile tutturun. 160 170 derece fırında 1-1.5 saat kızarana dek pişirin. Kürdan batırarak pişip pişmediğini anlayabiliriz,kürdan kolay batıyorsa pişmiş demektir. İlk sıcaklığı geçince ipini kesip dilimler halinde servis edin.