Gündem Tekirdağ’ın ilk kadın belediye başkanı mazbatasını aldı! 'Çok büyük bir gurur'

Tekirdağ’ın ilk kadın belediye başkanı mazbatasını aldı! 'Çok büyük bir gurur'

05.04.2024 - 19:09 | Son Güncellenme:

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin tarihindeki ilk kadın Belediye Başkanı seçilen CHP'li Candan Yüceer, mazbatasını alarak göreve başladı. Yüceer, "Çok büyük bir gurur, Tekirdağ'ın ilk kadın belediye başkanı olmak. Bütün kadınların mücadelesinin, kadınların güçlendirilmesinin hep yanındayım" açıklamasında bulundu.

Tekirdağ’ın ilk kadın belediye başkanı mazbatasını aldı Çok büyük bir gurur

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen CHP'li Candan Yüceer, İl Seçim Kurulu Başkanı Ayşe Öznur Yiğiter'in elinden aldı. Yüceer'e başarılar dileyen Yiğiter, "’Büyükşehir Belediye başkanımızı tebrik ediyorum, hayırlı olmasını diliyorum. Allah mahcup etmesin diyorum, kolaylıklar diliyorum. Ben de bir kadın olarak bizim yükümüz her zaman erkeklerden daha fazla, erkeklerde işlerimizi kolaylaştırsınlar bize destek ve yardımcı olsunlar, tebrik ederim, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Haberin Devamı

Tekirdağ’ın ilk kadın belediye başkanı mazbatasını aldı Çok büyük bir gurur

'BU MAZBATANIN SORUMLULUĞUNUN FARKINDAYIZ'

Mazbata töreninde konuşan Yüceer, mazbatanın sorumluluğunun farkında olduklarını söyledi. Yüceer, "Ben de çok teşekkür ediyorum, aynı düşüncedeyim. Gerçekten siyasi olgunlukta ve nezaketle bir seçim sürecini tamamladık Tekirdağ’da bende kendi adıma bütün rakiplerimize, bütün adaylara teşekkür ediyorum. Sonuçta hemşerilerimizin takdiri ile, desteği ile sandıktan güçlü bir şekilde çıktık. Bu da bizi tabi ki çok mutlu etti. Ama bu mutluluğun büyük bir sorumluluk olduğunu, bu mazbata Tekirdağ'ımızın mazbatası, hepimizin mazbatası, bu başarı hepimizin başarısı. Dolayısıyla bunun anlamının farkındayız, bizim adımıza çok büyük bir sorumluluk ama bu sorumluluğun altından gene hemşerilerimizin desteği sevgisi ve çok çalışarak altından kalkacağız" dedi.

Haberin Devamı

'İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLMAK GURUR VERİCİ'

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na giden Candan Yüceer, görevi Kadir Albayrak'tan devraldı. Tekirdağ’ın ilk kadın belediye başkanı seçildiği için gururlu olduğunu belirten Yüceer, "Çok büyük bir gurur, Tekirdağ’ın ilk kadın belediye başkanı olmak. Bütün kadınların mücadelesinin, kadınların güçlendirilmesinin hep yanındayım. Bu süreçte gerçekten kadınların çok yoğun bir desteği oldu şahsıma. Bundan da büyük bir gurur duyuyorum. İlk olmanın zorlukları elbette var, ama büyük bir sorumluluğumuz var. Sayın başkanımızın dediği gibi bu emanete sahip çıkmak, güçlendirmek, çoğaltmak, bu koltuğa güç vermek gibi bir sorumluluğumuz var. Bugün mazbatamızı aldık, mazbatanın anlamı çok büyük, sorumluluğu çok büyük. Ama eminim ki bende şehrimde ki bütün kadınların, erkeklerin, gençlerin desteği ile çok çalışarak sevdamız Tekirdağ’ımızı en iyi yere taşıyacağız, bundan hiç şüphem yok. Kadınlara, gençlere, kendi geleneğimize, örfümüze çok güveniyoruz, Allah utandırmasın. Allah mahcup etmesin, çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.