Gündem TEOG ikinci nakil dönemi yarın sona eriyor!

TEOG ikinci nakil dönemi yarın sona eriyor!

25.08.2016 - 10:03 | Son Güncellenme:

TEOG yerleştirme tercihlerinin ardından ilk adımının yaşandığı TEOG nakil süreci tamamlandı. İkinci adımının yapıldığı TEOG nakil süreci ise 22 Ağustos 2016 Pazartesi günü başladı. TEOG nakil işlemleri ile ilgili detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

TEOG ikinci nakil dönemi yarın sona eriyor

İlköğretimden ortaöğretime geçecek olan öğrencilerin gidecekleri liseleri belirlemek amacı ile yapılan TEOG sınavı yani Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı her yıl binlerce öğrencinin gelecek hayallerini gerçekleştirmek adına yapılıyor. Bu sene de sekizinci sınıf öğrencilerinin katılmış olduğu TEOG sınavı Kasım ayında ve Nisan ayında iki oturum halinde yapıldı. Sınava girmiş olan öğrenciler elde ettikleri TEOG sınavı puanları Milli Eğitim Bakanlığı’nın online hizmeti olan e-okul üzerinden görüntüleyebildi. Sonrasında sınavdan aldıkları puanlara göre TEOG sınavı öğrencileri yerleşmek istedikleri liseler ile ilgili tercihlerini yaptılar. Bu tercih sürecini de öğrencileri yine e-okul sistemi üzerinden gerçekleştirdiler. Öğrencilerin eğitim planlarının en önemli adımlarından olan liseler için yaptıkları tercihler de TEOG tercih sonuçları olarak 11 Ağustos 2016 Perşembe günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere ve velilere duyurulmuştu. TEOG sınavına girmiş olan tüm öğrenciler ve velileri TEOG tercih sonuçlarını e-okul sistemi üzerinden öğrenmişti.

Haberin Devamı

TEOG TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ancak bazı öğrencilerin yaptıkları tercihler neticesinde aldıkları sonuçlardan memnun olamayarak TEOG nakil sürecini beklemeye başlamıştı. Çünkü TEOG nakil süreci konusunda öğrencilere üç hak tanınmaktadır. TEOG nakil sürecinin ilk adımı yakın zamanda tamamlanmış ve öğrenciler istedikleri liselere yerleşmişlerdi. O yerleştirmelerden de memnun kalmayan öğrenciler şimdilerde TEOG nakil sürecinin ikinci adımı için harekete geçti. İkinci adımının yakın zamanda yapılacak TEOG nakil işlemleri için belirlenen tarih aralığı ise 22 Ağustos 2016 Pazartesi günü ile 26 Ağustos 2016 Cuma günü arası. Bu TEOG nakil sürecinin hemen ardından öğrenciler yerleştikleri liseleri öğrenebilecekler. Yerleştirmelerin ardından üçüncü TEOG nakil süreci de hemen başlayacak. Sonrasında yapılan yerleştirmeler ile birlikte TEOG nakil işlemleri tamamen son bulacak. Bu TEOG nakil süreçleri boyunca yerleştikleri liselerde memnun kalan öğrencilerin bir an önce kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

Haberin Devamı

TEOG nakil işlemleri neticesinde yerleştikleri liselere kayıt yaptırmayan öğrenciler eğer kayıt işlemlerini kayıt tarihleri süresince tamamlamazlar ise sistem tarafından direkt olarak açık liseye kayıt olacaklardır. Aynı şekilde bir özel liseye kayıt olacağı gerekçesi ile herhangi bir tercih ve TEOG nakil sürecine dahil olmayan öğrenciler de kayıt tarihleri içerisinde o liselere kayıt yaptırmaz iseler sistem direkt olarak onları da açık liseye kayıt edecektir. Bu nedenle kayıt süreçlerini iyi takip etmek gerekmektedir. Aynı zamanda uzmanlar öğrencileri ve velileri TEOG nakil işlemleri konusunda da uyarmaktadırlar. Çünkü istedikleri liseye yerleşemeyip TEOG nakil sürecine başlayan öğrencilerin kendi puan dilimlerinin üstündeki liselere yerleşme ihtimalleri her yeni TEOG nakil sürecinde biraz daha azalmaktadıt. Bu konu özenli davranmak gerekmektedir.