Gündem TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (TEOG 2016-2017)

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (TEOG 2016-2017)

27.12.2016 - 08:19 | Son Güncellenme:

TEOG sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. İstedikleri lisede eğitim-öğretim hayatını sürdürmek isteyen öğrenciler 23-24 tarihlerinde girdikleri TEOG sınavının ardından 27-18 Aralık'ta mazeret sınavı yapıldı. TEOG sınav sonuçlarının sömestr tatilinden önce açıklanması bekleniyor.

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak (TEOG 2016-2017)

TEOG sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı öğrenciler tarafından oldukça merak ediliyor. TEOG sınavı, her eğitim-öğretim yılının birinci döneminde 6, ikinci döneminde de yine 6 kez olmak üzere düzenlenen, adının tam açılımı yani TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ şeklinde olan, öğrencilerin temel derslerden sorumlu olduğu bir sınavdır. TEOG sınavına katılan öğrencilere her sene Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi gibi temel derslerden 20’ şer tane çoktan seçmeli sorular sorulur. TEOG sınavı kapsamında her sene, eğitim öğretim dönemlerinde 3 yazılıya sahip olan sınavın 2. Sınavı ve 2 yazılıya sahip olan derslerin 1. Yazılısı ortak olarak düzenlenir.

TEOG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Sınav yeri, tarihi ve saat kaçta nasıl oturumlarla düzenleneceği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tertip edilen bilgilerdir. Sınav giriş yeri bilgileri Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesi olan www.meb.gov.tr üzerinden duyurular kısmında duyurulur. Bu kısımdan T.C. kimlik numaranız ve güvenlik kodu kısımlarını doldurarak sınav giriş yeri bilgilerinizi alabilirsiniz.

TEOG Mazeret Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

23 Kasım 2016 Cuma günü ve 24 Kasım 2016 Cumartesi günü düzenlenen TEOG ortak sınavlarına çeşitli mazeretleri nedeniyle giremeyen binlerce aday, TEOG mazeret sınavları için mazeretlerini velileri aracılığıyla okul yönetimlerine bildirdikleri bir başvuruda bulunmuştu. Bu başvurular sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı 17 Aralık 2016 ve 18 Aralık 2016 tarihlerinde TEOG ortak mazeret sınavlarını düzenlemişti.

TEOG ortak mazeret sınavlarının düzenlenmesinin ardından bir haftadan fazla bir süre, neredeyse 10 günlük bir süre geçti. Buna rağmen henüz ne Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, ne de Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın kendisinden bir açıklama gelmedi.

Binlerce öğrencinin merakla beklediği TEOG mazeret sınavları ile ilgili birçok spekülasyon ve yalan haber yayınlanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir açıklama geldiği kaydedildi. Çeşitli haber sitelerinde, özellikle son birkaç gündür, TEOG mazeret sınavı sonuçlarının bu hafta içinde açıklanmasının kesin olduğuna dair ifadeler yer alıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı bu haberleri kesin bir dille yalanlarken, sonuçların yayınlanmasının Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapılacağı kaydedildi.

Geçtiğimiz yıllardaki Milli Eğitim Bakanlığı TEOG sınavı sonuçları açıklama reflekslerine bakıldığı zamansa, sonuçların 2017 yılı Ocak ayı içerisinde veya 15 tatil başlamadan önce ilan edilebileceği tahmin ediliyor.

TEOG ortak mazeret sınavına kaç kişi girdi?

Fen bilimleri ve teknoloji dersi sınavına 4 bin 80, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersine 4 bin 277, yabancı dil sınavına ise 3 bin 900 öğrenci katıldı. TEOG 1. Dönem mazeret sınavında öğrencilere, sorusu cevaplanacak ders başına 40’ar dakika süre verildi ve her dersten 20 tane çoktan seçmeli soru soruldu. 17 Aralık 2016 tarihinde saat 09.00 da Türkçe oturumu ile başlayan TEOG 1. Dönem mazeret sınavları, saat 10.10’da Matematik ve saat 11.20’de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi oturumlarıyla devam etti. İkinci oturumlar ise 18 Aralık 2016 tarihinde saat 09.00’da Fen ve Teknoloji oturumu ile başladı, saat 10.10’da T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük oturumu ile devam etti ve Yabancı Dil oturumu saat 11.20’de başladı.

TEOG 1. Dönem Mazeret Sınavı Soru ve Cevapları Yayınlandı mı?

17 ve 18 Aralık 2016 tarihlerinde oturumlar halinde düzenlenen TEOG 1. Dönem mazeret sınavlarının soru ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı. Bütün temel derslerden sorulan soru ve cevaplara internet üzerinden ulaşabilirsiniz.
Sonuçların henüz açıklanmadığı TEOG 1. Dönem mazeret sınavlarında, öğrenciler doğru ve yanlış sayılarına, internetten yayınlanan soru ve cevaplar üzerinden bakıp kontrol edebilirler. İnternet üzerinde yer alan birçok puan hesaplama siteleri sayesinde, öğrenciler, alacakları puanı yaklaşık olarak hesaplayabilirler. TEOG sınavlarında doğru ve yanlış sayıları hesaplanırken, hesaba katılması gereken bir husus, ÖSYM sınavlarında olduğu gibi 4 yanlışın bir doğruyu götürmüyor oluşu.

TEOG Mazeret Sınavı Sonuçları Nasıl ve Nereden Öğrenilir?

TEOG ve TEOG mazeret sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen tüm öğrenci ve veliler, e-okul resmi sayfası olan e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden Veli Bilgilendirme Sistemi olarak adlandırılan VBS’ye giriş yapmaları gerekiyor. Bu sayfaya T.C. kimlik numaraları, okul numaraları, anne ve babanın çeşitli kimlik bilgilerini doğru girerek girebilirsiniz. Girdikten sonra bazı güvenlik doğrulama soruları da sorulacaktır. E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi, yalnızca TEOG ortak sınavlarında değil, öğretmen ve öğrencilerin eğitim öğretim hayatlarında sürekli olarak kullandıkları ve birçok bilgiyi rahatlıkla edinebildikleri, web tabanlı bir yazılımdır.