Gündem ‘Terör bitinceye kadar kalacağız’

‘Terör bitinceye kadar kalacağız’

13.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli; Kandil operasyonunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile bir yıl önce planlanmaya başladığını, bütün teröristler o bölgeden temizlenene ve o bölgeden bir tehdit olmaktan çıkana kadar devam edeceğini söyledi.

‘Terör bitinceye  kadar kalacağız’

Yılbaşından bugüne kadar 500’den fazla terörist Kuzey Irak’ta etkisiz hale getirildiğini belirten Canikli, “Görev tamamlanana kadar TSK bütün hatlarıyla orada olmaya, kalmaya devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

AA Editör Masası’na konuk olan Canikli, kalıcı olmak için Irak’ın kuzeyinde ilk defa üs bölgeleri oluşturulduğunun altını çizerek, “Üs bölgeleri oluşturulmadan Türkiye’den çıkan birliklerle ve uzun menzilli operasyonlar yapmak kolay değil, onun başka birtakım yan etkileri, sıkıntıları ortaya çıkabiliyor. Bunu ortadan kaldırmak amacıyla tamamen güvenlik ve teknik nedenlerle bu üs bölgelerini oluşturduk” dedi.

Canikli, şunları söyledi: “Planlama aşamalarını hesaba katarsanız bir yıla yakın bir zaman önce başladı ve doğrudan Kandil’i de içine alacak şekilde bütün bölgenin terörist unsurlardan temizlenmesi süreci devam ediyor.”

‘Çağatay’ envanterde

Piste ihtiyaç duymaksızın dikey kalkış-iniş imkanına sahip insansız hava aracı ‘Çağatay’, Gölbaşı’ndaki test uçuşlarının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü envanterine girdi. Milli Savunma Bakanı Canikli 1.5 ton faydalı ağırlık taşyabilecek, Akıncı isimli SİHA’nın 2020’de teslim edileceğini bildirdi. ANKARA AA