Gündem Terörü kınayamamak korkaklıktır’

Terörü kınayamamak korkaklıktır’

26.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün ATO Congresium’da düzenlenen Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı’nda konuştu.

Terörü kınayamamak korkaklıktır’

 

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ/ANKARA- Teröre yönelik sert mesajlar veren Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ORTAK VATANIMIZ: Türkiye bizim ortak vatanımızdır, ortak çatımız, ortak yuvamızdır. Bu topraklar üzerinde 1000 yıldır yan yana yaşayan, kanı kanına karışmış insanlar olarak, hepimiz biriz, beraberiz, kardeşiz. Tüm genç kardeşlerime sesleniyorum. Acımız ve öfkemiz ne kadar büyük olursa olsun, bu çizginin kaybolmasına ama asla müsaade etmeyin. Sizi kardeşlerinize karşı kışkırtanlara karşı dikkatli olun.

ORTAK BİLDİRİ: Önceki gece 4 siyasi parti grubunun bir araya gelerek PKK’yı lanetleyen ortak bildiriye imza atmasını çok önemsiyoruz. Bildiriye desteğini açıklayan siyasi aktörlere teşekkür ediyorum.

KUKLALAR: Milletin temsilcisi olmak yerine bölücü örgütün siyasi uzantısı gibi davrananları zaten muhatap almıyoruz. Bunlar bizim gözümüzde kendi özgür iradeleri olmayan kuklalardır. Tabi bunların terörü öven, şiddeti meşrulaştıran beyanatlarını da göz ardı edemeyiz. Terörist ile aynı dili konuşan, terörist gibi muamele görmekten kaçamaz. Demokrasimizin imkanlarını kullanarak devlete, millete ve milli iradeye pusu kurulmasına asla müsaade etmeyiz. Milletvekilliği dokunulmazlığı zırhına bürünerek teröre destek verenlerle mücadelemizi, siyaset ve hukuk zemininde sürdürmekte kararlıyız.

Haberin Devamı

RİYAKARLIK: Burada asıl sorgulanması gereken CHP’nin halidir. Elinizi vicdanınıza koyun ve şu tabloyu lütfen objektif olarak değerlendirin. Milletçe hepimizin yüreği yanıyor. Siyasi partiler görüş ayrılıklarını bir tarafa bırakıp ortaklaşıyor ama Atatürk’ün partisiyiz diyen CHP, utanmadan sıkılmadan bölücü örgüt uzantılarının yanında konumlanıyor. İçine düştükleri sefalet karşısında çıkıp milletten özür dilemek yerine, bir de sağa sola saldırarak suçlarını bastırmaya çalışıyor. Bunun adı yüzsüzlüktür, utanmazlıktır, gaflet çukurunda debelenmektir. Terörü adıyla ve sanıyla kınayamamanın adı hassasiyet değil, korkaklıktır. Daha düne kadar ağızlarını doldura doldura Hamas’a terör örgütü iftirası atanların, bugün bölücü terör örgütü PKK’nın adını zikretmemek için kırk dereden su getirmeleri sadece korkaklığın, sadece teslimiyetin değil, kurnazlığın da, riyakarlığın da daniskasıdır.

Haberin Devamı

SİCİLİNİZ KARA: Saçma sapan argümanlarla milletin aklıyla alay etmekten vazgeçin. Cumartesi günkü skandal, sizin bölücülerle ne ilk ne son dayanışmanızdır. Biz sizin kapkara sicilinizi, televizyon ekranlarında PYD’nin avukatlığını yaptığınız günlerden çok iyi biliyoruz. Irak Suriye tezkeresine bölücü örgütün uzantılarıyla birlikte verdiğiniz ret oylarından çok yi biliyoruz. Biz sizin terör konusundaki ilkesizliğinizi, 14-18 Mayıs seçimleri öncesinde Kandil’den gelen destek açıklamalarından çok iyi biliyoruz. Meydan meydan Selo’ya özgürlük çağrıları yapan siz değil miydiniz? Miting alanlarını PKK’nın sembolleriyle selamlayan siz değil miydiniz? Kurultay kürsüsünden hapisteki demokrasi düşmanlarına selam yollayan siz değil miydiniz?

İDEOLOJİK KAYNAŞMA: Alnınıza yapışan utanç lekesini çıkaramazsınız.CHP’nin terör örgütüne müzahir yapıyla kurduğu seçim ittifakı, menfaat birlikteliğinin ötesine geçerek, ideolojik kaynaşmaya dönüştü. Bu ideolojik kaynaşmadan, devletine sadık CHP’li vatandaşlarımız da çok ciddi rahatsızlık duyuyor.