Gündem ‘Ticari araç’ kullanmak için başvuranların % 4’ü bağımlı

‘Ticari araç’ kullanmak için başvuranların % 4’ü bağımlı

01.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılının başlamasına sayılı günler kala, İBB Ulaşım Daire Başkanlığı’ tarafından yeni eğitim-öğretim yılı nedeniyle megakentte uygulanacak eylem planı açıklandı.

‘Ticari araç’ kullanmak için başvuranların % 4’ü bağımlı

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul  - İBB yetkilisinin dün gerçekleşen UKOME toplantısında yaptığı sunumda, İBB ve eğitim ile ilgili kurumlar UYM ve AKOM’da saat 07.00 itibari ile toplanarak üç gün boyunca nöbet tutacak ve kent içi kameralarından İstanbul trafiği izlenerek, tıkanan arterler ilgili birimlere bildirilip anında çözüm getirilecek. Okulların açıldığı 11 Eylül Pazartesi günü 06.00 - 14.00 saatleri arasında toplu ulaşım araçları, ücretsiz hizmet verecek. Trafiğe 16 bin servis aracı çıkarken 300 bin öğrenci taşınacak. 

Haberin Devamı

Yapılan sunumda Toplu Ulaşım Hizmet Kalitesi Değerlendirme Sistemi (TUDES) kapsamında Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi almak için başvuran kişilere alkol ve uyarıcı madde testi yapıldığı da ifade edildi. Bu kapsamda bugüne kadar 239 bin 428 şoför (taksi, minibüs, servis vb.) adayına test yapıldığı, test yapılan kişilerden 10 bin 045’inin (yüzde 4) test sonucunun pozitif çıktığı kaydedildi. Testi pozitif çıkan kişilerin şoförlük yapmasının engellendiği aktarıldı. Okul Servis Aracı kullanacak şoförler, bu kapsamda öncelikli olarak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından alkol ve uyarıcı madde testine tabii tutulacak. 

Skuterların hızı düşürüldü

UKOME, yaya yoğunluğunun fazla olduğu Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih ilçelerinde e-skuter hız sınırını da düşürdü. Oy birliğiyle alınan kararla; Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih ilçelerinin yaya yoğunluğu fazla olan hassas bölgelerinde, 20 kilometre olan e-skuter hız sınırı, 12.5 kilometreye indirildi.