Gündem Topuz’un tahliye talebi reddedildi

Topuz’un tahliye talebi reddedildi

29.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Casusluk suçlamasıyla tutuklu yargılanan ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’un tahliye talebi “tutuklama gerekçelerinin devam ettiği” gerekçesiyle reddedildi

Topuz’un tahliye talebi reddedildi

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik soruşturmalar kapsamında firari savcı Zekeriya Öz ve bazı polis müdürleri ile irtibatlı olduğu öne sürülen ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’un yargılanmasına dün devam edildi. İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Metin Topuz ve avukatları katıldı. Duruşmayı, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier ve ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell ile ABD’li gazeteciler de izledi. Duruşmada söz verilen savcı, soruşturma aşamasında ifadesi alınan tanık Feyyaz Öztürk’ün Metin Topuz hakkında önemli ifadeleri olduğunu ve mahkemenin yeniden ifadesini alması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

İddiaları reddetti

Sanık Metin Topuz, tanık olarak dinlenilmesi istenen Feyyaz Öztürk isimli şahsı tanımadığını ve hiçbir zaman görmediğini savunarak, “Benim hakkımdaki iddialarını da reddediyorum. Bahsettiği şahısları da hiçbir zaman görmedim, ilişkim olmadı. Telefon görüşmem de herhangi bir görüşmem de bulunamamıştır, tespit yapılamamıştır. Tahliyemi istiyorum” dedi.

‘Baskı yapabilir’

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, İtalya’da olduğu belirtilen tanık Feyyaz Öztürk’ün beyanının istinabe yoluyla alınması için İtalya adli makamlarına gönderilmek üzere talimat yazılmasına karar verdi. Tanık Feyyaz Öztürk’ün sanık aleyhine dosyaya giren beyanlarının olduğunu ve bu beyanlara göre kuvvetli suç şüphesinin halen mevcut bulunduğunu da belirten heyet, istenen ceza miktarına göre kaçma şüphesi doğabileceği ve serbest bırakılması durumunda henüz beyanı alınmayan tanık üzerinde baskı oluşturmasının söz konusu olabileceği gerekçesiyle sanık Metin Topuz’un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti duruşmayı 18 Eylül’e erteledi.

Yazarlar