Gündem TÜBİTAK’tan rapor gelmedi, dava ertelendi

TÜBİTAK’tan rapor gelmedi, dava ertelendi

28.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi eylemleri sırasında Ethem Sarısülük’ün öldürülmesiyle ilgili dava TÜBİTAK raporunun gelmemesi nedeniyle 19 Eylül’e bırakıldı

TÜBİTAK’tan rapor gelmedi, dava ertelendi

Ankara’da, 1 Haziran 2013 tarihinde Kızılay Meydanı’ndaki Gezi Parkı eylemleri sırasında Ethem Sarısülük’ün öldürülmesi ile ilgili polis memuru Ahmet Şahbaz’ın yargılanması, güvenlik gerekçesiyle alındığı Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Yaklaşık yarım saat süren duruşma sonunda mahkeme heyeti olay anının görüntülerini inceleyecek olan TÜBİTAK’tan raporun gelmediğini belirterek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davaya, Sarısülük ailesinden katılan olmazken taraf avukatları ve izleyici olarak CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal katıldı. Sanık Ahmet Şahbaz da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Mahkeme heyeti, olay anının görüntülerini inceleyecek olan TÜBİTAK’tan henüz rapor gelmediğini belirtti.
Duruşmada söz alan Ethem Sarısülük avukatı Murat Yılmaz, TÜBİTAK’a güvenmediklerini ileri sürerek, “TÜBİTAK’a nasıl güvenebiliriz? Papaz eriğini, ’İmam eriği projesi’ olarak kabul eden bir kurum. Biz güvenmiyoruz. Bu kurumdan net bir sonucun da geleceğini inanmıyoruz. Ayrıca, sanığın tutuklu olarak yargılanmasını da talep ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TÜBİTAK’tan rapor gelmedi, dava ertelendi

Talep reddedildi

Sanık avukatları da, mağdur avukatının görüşlerine katılmadıklarını, henüz mahkemeye ulaşmayan bir rapor hakkında yargılı baskı altına almaya çalıştığını ileri sürdü.

Yaklaşık yarım saat süren duruşma sonucunda Mahkeme heyeti, sanık Şahbaz’ın tutukluluk talebinin reddine ve TÜBİTAK’tan gelecek raporun beklenmesine karar verip, duruşmayı 19 Eylül saat 11.00’a erteledi.