Gündem Tunç Soyer'den İzmir su kesintisi açıklaması! İzmir'de sular ne zaman gelecek?

Tunç Soyer'den İzmir su kesintisi açıklaması! İzmir'de sular ne zaman gelecek?

24.12.2019 - 13:57 | Son Güncellenme:

İzmir'de 22 Aralık 19:00'da başlayan su kesintisi Buca, Karabağlar ve Gaziemir ilçelerinde etkili olmaya devam ediyor. İzmir'in hayat damarlarından biri olan Tahtalı Barajı'na su taşıyan hatta meydana gelen arıza nedeniyle Pazar akşamından bu yana su sıkıntısı yaşayan İzmir'li vatandaşlara sevindiren haber Tunç Soyer'den geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı yaptığı açıklamada su arızasının bu akşam giderileceğini duyurdu. İZSU resmi sitesi üzerinde yer alan kesintiler bölümünde ise arızanın 25 Aralık sabah 07:00 itibariyle sonlandırılacağı ifade ediliyor.

Tunç Soyerden İzmir su kesintisi açıklaması İzmirde sular ne zaman gelecek

İzmir'de yaşanan su kesintisi devam ediyor. Dün belediye tarafından vatandaşlara su tankerleri ile su taşınırken kesintinin süresine ilişkin İZSU tarafından yapılan açıklamada arızanın 25 Aralık sabah 07:00'de sona ereceği duyurulmuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından yapılan açıklamada ise arızanın bu akşam saatlerine kadar düzeltileceği bilgisi gelmişti. Peki İzmir'de sular ne zaman gelecek?

Haberin Devamı

İZMİR'DE SULAR NEDEN YOK?

Edinilen bilgiye göre, İzmir’de Tahtalı Barajı’ndan Görece İçmesuyu Arıtma Tesisine giden 2 bin 200 mm’lik hatta meydana gelen arıza nedeniyle 3 büyük ilçeye su verilemiyor. İZSU ekipleri tarafından Menderes ilçesi Küner Mahallesi yakınlarında patlayan ana borunun onarılmasına yönelik çalışmalar başlatıldığı öğrenildi.

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından yapılan açıklamaya göre, Gaziemir, Karabağlar ve Buca ilçelerinde çalışmaların başladığı belirtildi. Kesintilerin ise 2 gün boyunca sürmesi bekleniyor!

İZMİR'DE SULAR NE ZAMAN GELECEK?

İzsu tarafından yapılan açıklamada Buca, Gaziemir ve Karabağlar ilçelerine 25 Aralık Çarşamba sabah 07:00'den itibaren su verilmesi planlandığı açıklandı.