Gündem ‘Türkiye şantaja boyun eğmez’

‘Türkiye şantaja boyun eğmez’

28.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

AK Parti MYK toplantısı dün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşti.

‘Türkiye şantaja boyun eğmez’

ANKARA Milliyet - Toplantı sonrası konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer ÇelikEurofighter uçaklarının tedarikiyle ilgili “Türkiye şantaja boyun eğmez” dedi. Çelik, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

GAZZE’DEKİ KATLİAM: İlk defa bir meselede belki de Batı toplumlarıyla Batılı yönetimler arasında bu kadar mesafe var. Batılı yönetimler bütün bu katliamları destekleyen, ‘İsrail’e bir kırmızı çizgi önermiyoruz’ diyen Biden’in sözlerinde ifade bulduğu gibi bir üslup sergilerken, Batılı halklar son derece onurlu, asil, insan haysiyetini, şerefini koruyan ‘Hepimiz Filistinliyiz, hepimiz insanız’ teması etrafında toplanan çok asil protestolar ortaya koyuyorlar. Maalesef Batıda pek çok yönetim evrensel vicdanın sesine sırtını dönmüş durumda.

EUROFIGHTER YANITI: (Yunanistan’dan yapılan açıklamalar ve Türkiye’nin Eurofighter talebi) Türkiye’nin güvenliği konusunda kim olursa olsun şantaj yaparsa, bizde hiçbir etkisi olmaz. Türkiye şantaja boyun eğecek bir devlet değildir. NATO savunma sistemi içerisinde kullanılan Eurofighter uçaklarıyla ilgili bir değerlendirme var, bunu Gazze meselesine bağlamaya çalışıyorlar. Türkiye’nin güvenlik meselesi bir şantaj konusu değildir.