Gündem Tutuksuz geldiği mahkemede 19 yıl hapse çarptırıldı

Tutuksuz geldiği mahkemede 19 yıl hapse çarptırıldı

17.10.2008 - 16:32 | Son Güncellenme:

.

Tutuksuz geldiği mahkemede 19 yıl hapse çarptırıldı

TRABZON’da 3 yıl önce tartıştığı iki kişiyi tabancayla yaralayan ve tutuksuz yargılanan Lütfü Hellaç, son duruşmada 19 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılınca şok yaşadı. Lütfü Hellaç, tutuksuz olarak geldiği mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Olay, 16 Ekim 2005 günü Trabzon’un Kendirli köyünde yaşandı. Lütfü Hellaç ile akrabası olan Cengiz Hellaç arasında bir kahvehanede televizyonda maç izlerken tartışma çıktı. Kendisine laf atan Cengiz Hellaç ile önce tartışan Lütfü Hellaç, ardından da tokat atınca araya köylüler girdi ve kavgayı ayırdı. Ancak, Lütfü Hellaç ile tokat attığı Cengiz Hellaç (36) ve kardeşi Ümit Hellaç (28) arasında kahve çıkışında yeniden kavga çıktı. Bunun üzerine ruhsatsız tabancasını çeken Lütfü Hellaç (56), Ümit Hellaç’ı karnından, Cengiz Hellaç’ı da kol ve karnından yaraladı. Olaydan sonra çıkartıldığı mahkemece serbest bırakılan Lütfü Hellaç hakkında, Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Kasten iki kişiyi öldürmeye teşebbüs’ ve ‘ruhsatsız silah taşımak’ suçlamasıyla dava açıldı.

Haberin Devamı

O günden bu yana tutuksuz yargılanan ve tüm duruşmalara katılan Lütfü Hellaç, dün yapılan 10'uncu ve son duruşmada hakim karşısına çıktı. Lütfü Hellaç’ın avukatı Temel Aydemir, olayın tahrik sonucu meydana geldiğini ve öldürme kastının olmadığını ileri sürerek beraatini istedi, ceza verilmesi halinde de bunun da paraya çevrilmesini talep etti.

19 YIL CEZA ŞOK ETTİ

Mahkeme heyeti, Lütfü Hellaç’ı, Ümit Hellaç’ı öldürmeye teşebbüs suçundan 10 yıl, Cengiz Hellaç’ı öldürmeye teşebbüs suçundan 8 yıl 4 ay ve ruhsatsız silah taşımak suçundan da 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 19 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırdı. Kararla adeta şok geçiren Lütfü Hellaç, tutuksuz geldiği mahkemeden tutuklanarak cezaevine gönderildi.