Gündem Ufuk Uras: Taksim’e ilerleyeceğiz hem de kalabalık olarak

Ufuk Uras: Taksim’e ilerleyeceğiz hem de kalabalık olarak

01.05.2008 - 10:24 | Son Güncellenme:

.

Ufuk Uras: Taksim’e ilerleyeceğiz hem de kalabalık olarak

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, beraberindekilerle birlikte Şişli’de bulunan ve sabahın erken saatlerinden bu yana polis müdahalesinin yapıldığı DİSK’in binasına geldi.

Haberin Devamı


DİSK, KESK ve Türk-İş’in çağrısıyla bugün tek kortejden Taksim’e yürüyecek olan grupların buluşma noktası olan Şişli’deki DİSK binası polis ablukası altında. Çok sayıda kişinin olduğu DİSK binası önünde toplananlara sabahın erken saatlerinden itibaren çevik kuvvet ekipleri tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale ediyor. Bina önünde toplanmalar oluyor. Toplanan gruplara polis müdahale ederek dağıtıyor. Polisin en son müdahalesinde DİSK binasının girişine de gaz bombası atıldı.


CHP’li bazı milletvekillerinin bulunduğu DİSK binasına, ÖDP’li Genel Başkanı Ufuk Uras’ta geldi.
Uras, girişte gazetecilerin sorusu üzerine, bir kere daha hükümetin demokrasi sınavında sınıfta kaldığını ve yüzüne gözüne bulaştırdığını söyledi. Uras, 1 Mayıs’ın bütün dünyada küresel bayram olarak kutlandığına dikkat çekerek, “Gün orantılı güç kullanma günü değil, aklımızı kullanma günü. Emekçilere çiçek, el uzatılması gerek gaz bombası değil, karşınızdaki düşmanınız değil, düşman gibi davranıyorlar. Emekçilerden nefret ediyorlar. Bu gösterdikleri enerjiyi sosyal devlet için gösterilseydi insancı bir yaşama kavuşurdukö diye konuştu.
Uras, bugün 1 Mayıs’ı kutlamak için Taksim’e yürüyeceklerini ve bunun kalabalık bir şekilde yapılacağını kaydetti.
Bu arada CHP’li milletvekilleri ile Uras, DİSK ve diğer sendika yöneticileriyle görüşmelerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

ŞİŞLİ’DE TANSİYON GİDEREK YÜKSELİYOR
.
1 Mayıs kutlamaları İstanbul’da yer yer çatışmalara sahne oluyor.
CHP Şişli İlçe Başkanlığı önünde toplanan bir grup CHP’li ve Türk-İş e bağlı bazı sendikalar Taksim’e çıkmak üzere burada bekleyişlerini sürdürüyor. İlçe başkanlığı önündeki gruba katılmak için Şişli’nin ara sokaklarından harekete geçen bazı küçük grupların da polisin barikatıyla karşılaşması yer yer küçük çatışmaların yaşanmasına neden oluyor.

Olağanüstü güvenlik önlemlerinin aldığı bölgede, polis ara sokaklarda yoğun olarak gaz bombası kullanarak toplanan grupları dağıtmaya çalışıyor. CHP Şişli İlçe Binasında bazı parti ve sendika yetkilileri de zaman zaman, konuşma yaparak 1 Mayıs’ta Taksim’e çıkma kararlılığını dile getiriyor.
Konuşmaların yanı sıra alanda sürekli müzik yayını yapılıyor.

Haberin Devamı

EMNİYET YETKİLİLERİ SENDİKACILARLA GÖRÜŞTÜ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri DİSK Genel Merkezi’nde sendika yöneticileri ile görüşüyor.
DİSK Genel Merkezi’nde emniyet yetkilileri sendika yöneticilerine, sendika başkan ve yöneticilerinin Taksim’e kadar yürüyebileceklerini tebliğ ettiler.

Bu arada göstericilere müdahaleler sürüyor. DİSK Genel Merkezi’nde bulunan CHP Milletvekili Mehmet Sevigen İstanbul Valisi Muhammer Güler ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
CHP’li Mehmet Sevigen ve DTP’li Ahmet Türk, Hasip Kaplan, Akın Birdal ile diğer milletvekillerinin bulunduğu DİSK Genel Merkezi’nde emniyet yetkilileri ile görüşmeler sürüyor. Sendika başkanları Süleyman Çelebi, İsmail Hakkı Tombul’un da bulunduğu görüşmelerde bir uzlaşma yolu arandığı bildiriliyor.

DSP DE  DİSK YÜRÜYÜŞÜNE KATILIYOR 

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve parti yönetimi DİSK’le birlikte 1 Mayıs İşçi Bayramı için Taksim yürüyüşüne katıldı.
Hükümet’in 1 Mayıs için aldığı önlemleri eleştiren ve bunların güvenlik önlemi olmaktan çok 1 Mayıs özgürlerini engellemeye dönüştüğünü belirten Sezer, DİSK ile yürüyüşü tercih etti.
Sezer’in yanında DSP Genel Sekreteri Masum Türker, DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Genel Başkan Yardımcısı Osman Kılıç, Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ayşe Jale Ağırbaş, İstanbul İl Başkanı Mustafa Aslan ve DSP İstanbul İl Örgütü yer aldı.

Haberin Devamı

200 KİŞİLİK GRUP YÜRÜYÜŞE GEÇTİ

1 Mayıs işçi bayramını kutlamak için sabahın erken saatlerinde Halasgargazi ve Osmanbey toplanan gruplar Taksim meydanına girebilmek için ara sokaklarda toplanmaya devam ediyor. Yaklaşık 200 kişilik bir grup da Taksim’e doğru yürütüşe geçmek için Dolapdere’ye doğru harekete geçti. Polis Dolapdere’de yoğun güvenlik önlemleri alırken, cadde tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı.