Gündem Ulu önder Atatürk’ün unutulmaz sözleri

Ulu önder Atatürk’ün unutulmaz sözleri

13.04.2018 - 18:35 | Son Güncellenme:

Atatürk’ün söylemiş olduğu sözler, hem Türk hem de dünya gençliği için bir rehber niteliğindedir. Vefatının üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen pek çok genç bu sözleri kendine ışık olarak benimsemiş, benimsemeye de devam edecektir. Her sözü bir eğitim, bir devrim niteliğindedir. Ancak, bazıları vardır ki oldukça etkileyicidir. Bizler de Ulu Önder Atatürk’ün en etkileyici olan sözlerini sizler için hazırladık.

Ulu önder Atatürk’ün unutulmaz sözleri

Atatürk’ün sözleri, aslında O’nun ne kadar vizyon sahibi olduğunu gösterir

Haberin Devamı

Atatürk’ün sözleri, öylesine rehber niteliğinde öylesine ışık tutucu niteliktedir ki bu sözler kendisinin vizyon sahibi bir lider olduğunun kanıtıdır. Söylediği sözlerin üzerinden o kadar zaman geçmesine rağmen bu sözler hâlâ güncelliğini korur. Değişen dünyaya rağmen hâlâ yol gösterici niteliktedir. Bu durum, Atatürk’ün ne kadar ileri görüşlü olduğunun da bir kanıtıdır. Mesela Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağını söylediği o meşhur sözü, bugün bile yüreklerimizi derinden etkileyen ve dimdik ayakta durmamızı sağlayan bir sözdür. Bu söz, özellikle de zor zamanlarda ve umutsuz anlarda gençlere ışık olur.

Atatürk’ün sözlerini uygulamak gelişmeyi beraberinde getirir

Atatürk’ün sözlerini anlayan ve bu sözlerde anlatılmak isteneni uygulayan devletler, her daim gelişme göstermektedir. Dünyada olup bitenlere şöyle bir bakmak, Atatürk’ün söylemiş olduğu sözlerdeki haklılık payını zaten apaçık göstermektedir. Bu durum, aynı zamanda Atatürk’ü gerçek manada anlamak demektir. Çünkü onun da söylediği gibi, Atatürk’ü görmek onun yüzünü görmüş olmak demek değildir. Atatürk’ü görebilmek demek, onun fikirlerini ve duygularını görebilmek ve anlayabilmek demektir.

Haberin Devamı

Atatürk’ün sanata verdiği önem

Atatürk, milletlerin ilerlemesinde sanatın varlığını ve gerekliliğini her daim savunmuş bir liderdir. Sözlerinde de sıklıkla bu konuya yer vermiştir. Bir sözünde; bir milletin resim, heykel yapamadığında veya tekniğin getirdiği şeylerden faydalanmadığında o milletin ilerleme yolunda yeri olmadığını söylemiştir.

Atatürk sözlerindeki gençlik vurgusu

Atatürk, umudunun gençlerde olduğunu vurgulayan pek çok söz söylemiştir. Gençliğe Hitabe, bunun en güzel örneklerindendir. Gençliğin doğru bir şekilde ve ilim, irfan sahibi olarak yetiştirilmesi gerektiğini pekçok sözüyle vurgulamıştır. Çünkü, gerçek cehaletin mektep okumakla değil ilim ve hakikati bilmekle yok olacağını bilmektedir. Kısacası Atatürk, gençlere emanettir. Kendisinin de söylediği gibi;
‘’Bütün ümidim gençliktedir.’’
‘’Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.’’

Haberin Devamı