Gündem ‘Ünal gelince 141. Filo darbe karşıtı sandım’

‘Ünal gelince 141. Filo darbe karşıtı sandım’

17.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akıncı davasında savunma yapan kursiyer pilot Mehmet Güngör, olanları radyodan duyduklarını, Orgeneral Abidin Ünal’ın Akıncı’ya geldiğini belirtti “Dolayısıyla  141. Filo’nun darbe karşıtı olduğunu düşündüm” dedi

‘Ünal gelince 141. Filo darbe karşıtı sandım’

FETÖ’nün, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davanın sanıklarından eski kursiyer pilot teğmenler itiraflarını, işkenceyle alındığı gerekçesiyle reddetti ve terörle mücadele harekatı (TMH) kapsamında komutanlarının emriyle hareket ettiklerini söyledi. Pilot teğmenlerden Mehmet Güngör, TMH kapsamında toplandıklarını, filo giriş kapısında görevlendirildiğini, kapı ve otopark bölgesinde dağınık şekilde beklediklerini savundu.

Güngör, ilerleyen saatlerde dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi’nin üsse geldiğini duyduğunu, TMH için geldiğini düşündüğünü, ardından da saat 01.30 civarında, Başbakan Binali Yıldırım’ın, TSK’da bir grubun kalkışma içinde olduğu yönündeki açıklamaları radyodan dinlediğini anlattı. Kısa süre sonra da dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Abidin Ünal’ın üsse geldiğini, kendilerine, “kolay gelsin gençler” diyerek içeri girdiğini söyleyen Güngör, “Bu nedenlerle 141. Filo’nun darbe karşıtı olduğunu düşündüm. Ortada çok gözükmemek için filo dışında kaldım, dinlenme odasında 07.30’a kadar uyudum. Sonradan filoyu kursiyerlerin terk edebileceği söylendi, üssü terk ettim” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Telefonlar toplandı’

Eski kursiyer Pilot Üsteğmen sanık Ahmet Oğuzhan Yıldız da, eski Filo Komutanı Hakan Karakuş’un, telefonların toplanması emrini vererek şunları söyledi:
“Bugün terörün belini kıracağız, içimizde dahi hainler olabilir, bilgi sızmaması için telefonlarınızı aldım, bugün önemli bir gün, size ne emir verilirse sorgulamadan tümüne uyacaksınız” dediğini öne sürdü. 141. Filo koridorunda dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Abidin Ünal’ın takım elbiseli şekilde tuvaletten çıktığını gördüğünü, şaşkınlıkla duraksadığını belirten Yıldız, “Komutan bana ‘günaydın’ dedi, ben de ‘sağol’ dedim. Bunun dışında hiçbir kişiyi görmedim.”