Gündem Üniversite sınavı TYT uygulandı!

Üniversite sınavı TYT uygulandı!

15.06.2019 - 09:27 | Son Güncellenme:

Üniversite sınavının ilk oturumu bugün gerçekleşti. Saat 10:15'de başlayan Temel Yeterlilik Testi(TYT) için heyecan sona erdi. Üniversite sınavının diğer oturumları Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) ise yarın uygulanacak.

Üniversite sınavı TYT uygulandı

Öğrencilerin heyecanla beklediği üniversite sınavı geldi çattı. 2019 yılının ünversite sınavı YKS'ye girecekler hazırlıklarını tamamladı. Bugün ilk oturumu yaşanan YKS'nin adayları sınava katılmak için sabırsızlanıyor.

Haberin Devamı

TYT UYGULANDI

Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün saat 10.15'te düzenlendi ve adaylara 135 dakika süre verildi.

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınavlara girecek adaylar ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak sınav giriş belgesini görüntüleyip çıktısını alabilecekler.

SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

OTURUM BİLGİLERİ

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT):

YKS’nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 2018-TYT puanı 200 ve üzeri olan adaylar hariç diğer tüm adaylar için zorunludur.

2019-TYT’ye girmek isteyen adaylar, “Temel Yeterlilik Testi (TYT)” seçeneğini işaretleyecekler, 2018-TYT puanı 200 ve üzeri olan adaylardan 2019-TYT’ye girmek istemeyenler ise bu seçeneği boş bırakacaklardır. 2018-TYT puanı 200 ve üzeri olan adaylardan 2019-TYT’ye girmek istemediği için bu seçeneği boş bırakan adaylar, istedikleri takdirde, başvuru süresi içinde ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak bu seçeneği işaretleyebilecekler, daha sonra süresi içinde gerekli sınav ücretini (50,00TL.) yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Süresi içinde sınav ücretini yatırmayan adayların TYT ile ilgili bilgileri sistemden silinecektir.