GündemÜnlü semti fareler bastı

Ünlü semti fareler bastı

30.07.2012 - 10:05 | Son Güncellenme:

İstanbul'un en güzide ve seçkin semtinde yaşayanlar bir süredir büyük korku içinde. Özellikle sabahın erken saatlerinde caddeler

Ünlü semti fareler bastı

İstanbul'un en güzide ve seçkin semtlerinden Bebek'te yaşayanlar bir süredir büyük korku içinde.

Özellikle sabaha karşı 5:00 ile 6:30 sıralarında İstanbul'un en popüler restaurant ve cafelerinin bulunduğu Bebek'in en işlek caddesinin mazgallarından çıkan kedi büyüklüğündeki fareler Bebek sakinlerini paniğe sevk ediyor.

Bebek semti sakinleri, bazıları kedi büyüklüğünde olan farelerin, özellikle Bebek Camii ve çevresi ile Bebek Parkı ile sahil kesiminde bulunan mazgallardan dışarıya çıkarak dolaştıklarını ifade ediyorlar. Bebek caddelerinde sabaha karşı dolaşan farelerin, değeri milyonlarla ifade edilen teknelerinin bulunduğu yat limanında da olduklarını belirtiliyor. Bebek'de farelerin özellikle sabah saatlerinde cirit attığını haber alan TAKVİM, objektiflerini Bebek'e yöneltti.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen Bebek'te iş yeri ve evi bulunan semt sakinleri, farelerin dolaşmasının normal olduğunu ifade ederek şunları söylediler. "Burada özellikle et lokanları ve cafeler çok bulunuyor. Burada çalışanlar yemek artıklarını, kanalizasyona atıyorlar. Bu nedenle burada fareler çoğaldı ve irileşti. İşte özellikle sabah saatlerinde çıkan kedi büyüklüğündeki diğer aç kalan fareler dışarılara çıkarak yiyecek arıyor. Bu durumu artık biz kanıksadık. Bir çok kez belediyeye başvurduk, ancak gelip bakma zahmetinde bile bulunmadılar. Bu nedenle sabah Bebek sahilinde ve parkında spora çıkanlar bırakmak zorunda kaldılar. Sanırız bir gün birilerini fareler ısırınca ortalık ayağa kalkacak."


Haberin Devamı
Ünlü semti fareler bastı





İŞTE BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ'NDEN YAPILAN BASIN AÇIKLAMASI

Beşiktaş'ın kentsel standartlarını sürekli daha yukarı çekmek için haftada 7 gün, günde 24 saat aralıksız çalışan Beşiktaş Belediyesi diğer mahallelerde olduğu gibi Bebek'te de düzenli olarak ilaçlama yapmaktadır. Haşerat, böcek ve fareye karşı ilaçlama çalışmalarında hiçbir aksama yoktur. Her 15 günde bir rutin olarak sadece farelere yönelik ilaçlama ve kontrol çalışmaları yapılmaktadır.

Ayrıca konuyla ilgili olarak Belediyemize yapılmış herhangi bir şikâyet de bulunmamaktadır. Bununla birlikte, uzman ekiplerimiz haberde yer alan iddiaları araştırmak üzere çalışmalara başlamıştır.

Değerli kamuoyumuzun bilgisine sunarız.

Beşiktaş Belediyesi



KEŞFETYENİ
Survivor'ın eski şampiyonunu gören tanıyamıyor! 'Bambaşka biri'
Survivor'ın eski şampiyonunu gören tanıyamıyor! 'Bambaşka biri'

Cadde | 20.06.2025 - 06:31

Survivor 2023 şampiyonu Nefise Karatay, Instagram'ı sık kullanan ünlülerin başında geliyor. Yeni paylaşım yapan Nefise Karatay, yaşadığı değişimle dikkatleri çekti.

Yazarlar