Gündem Üre hastalığı belirtileri ve tedavisi

Üre hastalığı belirtileri ve tedavisi

28.04.2018 - 15:21 | Son Güncellenme:

Vücudumuzda yediğimiz, içtiğimiz besinlerden toplanan birçok madde vardır. Bu maddeler arasında vücudumuzdan atılması gereken zehirli maddelerin olduğunu da unutmamalıyız. Çoğunlukla mide bulantısı, kusma, baş ağrısı ve baş dönmesi gibi şikâyetleriniz varsa üre hastalığına yakalanmış olabilirsiniz. Farklı belirtileri ve ortaya çıkışları vardır. Belki de daha önce hiç duymadığınız ürenin ne olduğuna ve üre hastalığına yakalandığınızda belirtilerinin ne olabileceğini yazımızda sizler için toparladık.

Üre hastalığı belirtileri ve tedavisi

Üre nedir?

Haberin Devamı

Yediğimiz, içtiğimiz besinler sayesinde vücudumuza vitaminler, proteinler, madensel tuzlar ve birçok madde girmektedir. Bu maddelerden vücudumuza giren azotlu maddelerin yanması ile üre oluşumu gerçekleşmektedir. Oluşan üreler vücudumuzdan dışarı atılması gereken maddeler arasında yer alır. Bu dışarı atılım işlemi idrar yoluyla gerçekleşir. Ürenin vücudumuzdan dışarı atılamaması halinde hastalığa dönüşmesi olasıdır. Üre hastalığı ya da doktorların ifadesiyle üremi olarak karşımıza çıkar.

Ürenin kanda birikmesi üremi hastalığına olanak sağlar. Vücuttan atılamayan üre bir zaman sonra bireylerin böbreklerinin işlevini gerçekleştirememesine ve daha sonra iflas etmesine neden olur. Atık maddeler doğamıza nasıl zarar veriyor onu yok ediyorsa, üre de insan vücuduna o derecede zarar vermektedir. Üre hastalığının insan vücudunda birçok belirtisi vardır.

Haberin Devamı

Üre hastalığının belirtileri nelerdir?

Üre, ağızınızda tükürükle salgılanır. Bu sırada ağzınızda kötü bir tat ve kötü bir soluk kokusu oluşturur. Çoğu kişi bu belirtiden şikâyetçidir. Sosyal ortamlarda bulunmanızı bile etkileyecek derecede kötü olabilmektedir.

Üre mide sıvısıyla salgılanmaya başladığında mide kanamasının iç yüzünü gerçekleştirdiği için kusmaya ve mide bulantılarına yol açar. Genel olarak kusma ve bulantı şikâyeti çekiyorsanız doktorunuza görünmenizde fayda var. Vücudunuzda oluşan diğer üremi rahatsızlığının belirtileri şunlardır:

-Baş ağrısı

-Baş dönmesi

-Geçmek bilmeyen hıçkırıklar

-Böbreklerden dolayı çırpınmalar

Üreye ne iyi gelir?

Üre yada tıp adıyla üremi hastalığına iyi gelecek doğal yöntemler vardır. Sebzeler, meyveler ve bitkiler içerdikleri maddelerle bu rahatsızlığa karşı iyi gelebilir. Doğanın bu iyileştirici yönünü kullanmakta fayda vardır.

Şimdi sizlere üremi rahatsızlığına iyi gelecek bitkileri sıralayalım:

  • Nar
  • Ayrık otu
  • Kiraz sapı
  • Elma
  • Vişne

Hazırlanışları şu şekildedir:

Belirli miktarda ayrık otu ve kiraz saplarını yirmi dakika kaynatın. Ateşten aldığınız karışımı süzerek bir suluk gibi kaba koyun ve dinlendirin. İçeceğiniz zamanlarda yarı oranında içme suyunuza koyarak ısıtın ve tüketin. Günde üç defa bu karışımı içmeniz üreyi vücudunuzdan atmanıza ve belirtilerinin, şikâyetlerinin azalmasını sağlayacaktır. Elma, nar ve vişnelerin bolca suyunu sıkarak içmeniz üre tedavisinde size yardımcı olacaktır.