Gündem Vali Mutlu ile 11 kişi tutuklandı

Vali Mutlu ile 11 kişi tutuklandı

05.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aralarında eski İstanbul Valisi Mutlu’nun da olduğu 12 isim çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüpheliler, vatandaşların tepkisiyle karşılaştı

Vali Mutlu ile  11 kişi tutuklandı

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da aralarında olduğu 12 mülki idare amiri hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Gözaltına alınan Mutlu’yla birlikte 12 şüpheli dün emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.
‘Asacaksınız bunları’
Adliyeye götürülmeden önce Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilere hastanedeki bir grup vatandaş tepki gösterdi. Polis otobüsüyle hastaneye getirilen kamu yöneticilerinin hastane çıkışını bekleyen bir grup, şüphelilere, “Bu ülkenin ekmeğini yediniz, vatan hainleri, bunları asacaksınız” diye bağırdı.
Polisin engel olduğu gruptan bazı kişiler, çevik kuvvet otobüsünü yumruklayarak küfürlü ifadeler de kullandı. Buradan adliyeye götürülen 12 kişi, basına görüntü vermemek için adliyenin kapalı otoparkından içeri alındı.
Nöbetçi hakimliğe sevk edilen eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yla birlikte 6 valinin de aralarında bulunduğu 12 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.