Gündem Vatandaşlar 81 ilde 'Demokrasi Nöbeti'nde!

Vatandaşlar 81 ilde 'Demokrasi Nöbeti'nde!

16.07.2017 - 23:13 | Son Güncellenme:

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri çerçevesinde 81 ilde vatandaşlar, 'demokrasi nöbetlerini' sürdürüyor.

Vatandaşlar 81 ilde Demokrasi Nöbetinde

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri çerçevesinde, vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Kısıklı başta olmak üzere yurdun pek çok yerinde demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi

Başkent'te, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor.

Etkinlikler kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla dün gece başlayan demokrasi nöbeti vatandaşlarca bugün de sürdürülüyor.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne gelen vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve bazı bakanlıklarca açılan 15 Temmuz temalı stantları ziyaret ediyor.

Şehitler abidesine yoğun ilgi

Külliye önündeki 15 Temmuz nöbetine katılan vatandaşlar sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılan 15 Temmuz Şehitler Abidesi'ne de yoğun ilgi gösteriyor.

Haberin Devamı

Abide önünde şehitler için dua eden vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla fotoğraf çektiriyor.

Kısıklı

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri çerçevesinde vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinin önünde toplanarak 'Demokrasi Nöbeti'ne devam ediyor.

Bolu

Bolu'da akşam saatlerinde etkili olan sağanağın etkisini kaybetmesinin ardından, '15 Temmuz' yazılı tişörtler ve ellerinde Türk bayrakları ile yüzlerce kişi, Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelerek demokrasi nöbeti tuttu.

Kur-an'ı Kerim tilavetinin ardından topluluk birlikte yatsı namazı kıldı. Daha sonra yüzlerce kişi ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, "Şehitler Ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Demokrasi nöbeti Bolu ve ilçelerinde saat 24.00'a kadar devam edecek.

Kırklareli

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen programda, "15 Temmuz" yazılı tişörtler giyen ve ellerinde Türk bayrakları olan çok sayıda vatandaş bir araya geldi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, kurulan dev ekrandan FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Anadolu Ajansı muhabirlerinin objektiflerine yansıyanlar gösterildi.

Bazı vatandaşlar, meşalelerle nöbeti sürdürürken, çalınan marşlar ve şarkılara eşlik etti.

Haberin Devamı

Bursa

Bursa 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, o geceyi anlatan belgeselleri kurulan dev ekranlardan izledi.

Mehteran takımının gösteri yaptığı etkinlikte vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atıp marşlar söyledi.

Türk Kızılayı, ilçe belediyeleri, çeşitli kurum ve kuruşlarca içecek ve yiyecek ikramında bulunuldu.

Balıkesir

Milli İrade Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan demokrasi nöbetine Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve binlerce vatandaş katıldı.

Büyükşehir Belediyesince meydana kurulan dev ekranda vatandaşlar, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşanan olayları izledi ve aynı zamanda ilahiler okundu.

Geç saatlere kadar nöbet tutan vatandaşlar meydanda Türk bayrağı dalgalandırdı.

Kütahya

Kütahya Zafer Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap eden İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, FETÖ'nün İslam dinini kullanarak insanları kandırdığını anlattı.

Haberin Devamı

Yalova

Yalova'da vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı.

Sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerce meydanda kurulan stantlarda çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Çanakkale

Çanakkale Valiliği himayelerinde gerçekleştirilen etkinliğinin ikinci gününde vatandaşlar İskele Meydanı'na geldi.

Vatandaşlar dağıtılan Türk bayraklarıyla birlikte mehter Takımının seslendirdiği marşlara eşlik etti.

İl Müftü Yardımcısı Dr. Hamza Yıldırım'ın yaptırdığı duanın ardından geçen yıl 15 Temmuz günü çekilen fotoğraflardan hazırlanan sinevizyon gösterisi sunuldu.

Bilecik

Bilecik'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda özellikle çocuklar ve kadınlar, ellerinde Türk bayraklarıyla uzun süre sahnede marşlar söyledi.

Program kapsamında şiir dinletilerinin yanı sıra 15 Temmuz'u anlatan çeşitli belgesellerin de gösterimi yapıldı.

Haberin Devamı

Tokat, Amasya, Çankırı, Çorum ve Kastamon'da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında demokrasi nöbetleri sürdürüldü.