Gündem Vergi müfettiş yardımcısı başvuruları yarın başlıyor

Vergi müfettiş yardımcısı başvuruları yarın başlıyor

26.10.2015 - 09:13 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı sınavla 400 vergi müfettiş yardımcısı alacak. Yarın başlayacak olan vergi müfettiş yardımcısı başvuruları, 13 Kasım saat 17.30'da sona erecek. Peki vergi müfettiş yardımcısı başvurusu için aranan şartlar neler? İşte o ayrıntılar...

Vergi müfettiş yardımcısı başvuruları yarın başlıyor

Maliye Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı memur alımı yapacak. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre, Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı 400 vergi müfettiş yardımcısı alımı için sınav açtı.

Yarın başlayacak başvurular, 13 Kasım saat 17.30'da sona erecek. Adaylar, giriş sınavına Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının internet sayfasındaki formu doldurmak suretiyle başvuru yapabilecek.

Giriş sınavının yazılı bölümü 5-6 Aralık'ta Ankara'da yapılacak. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, Ankara'da sözlü sınava tabi tutulacak, sözlü sınav tarihi, yeri ve saati (www.maliye.gov.tr) ve (www.vdk.gov.tr) internet sayfalarında ayrıca ilan edilecek.

Sınavla ilgili ayrıntılı bilgi (www.vdk.gov.tr) adresinden öğrenebilecek.

DUYURU

1- Geçtiğimiz yıl Kamu Personel Seçme Sınavlarının KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan alarak başvuru yapanlardan en yüksek puan sıralamasına göre ilk 1500 aday sınava girmeye hak kazanmıştı. Sınava girmeye hak kazanan 1500 kişinin KPSS puanları 81,372 ve üzerindeydi. Bu nedenle KPSS puanı 81,372 altında kalan adaylar sınava girmeye hak kazanamamıştır.

2- Adaylar, yazılı sınavın yapılacağı yer ve sınav saatlerini TC Kimlik Numarasıyla sorgulamak suretiyle; e-Devlet portalı (www.turkiye.gov.tr), Maliye Bakanlığı (www.maliye.gov.tr) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı (www.vdk.gov.tr) internet sayfalarından öğrenebilirler.Adaylar için ayrıca sınava giriş belgesi düzenlenmeyecektir.

3- Sınav, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, Çukurambar Mahallesi Dumlupınar Bulvarı (Eskişehir Yolu) No:33 Çankaya / Ankara adresinde yapılacaktır.

4- Planlanan sınav tarihi 5-6 Aralık 2015 tarihlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturum halinde yapılacak sınav 09:30’da başlayacak olup, adayların sınav saatinden en az yarım saat önce sınav yerlerinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

5- Adayların doldurmuş oldukları imzalı Başvuru Formunun bilgisayar çıktısını ve el yazısı ile yazılmış özgeçmişlerini, sınav salonunda Salon Başkanına teslim etmeleri gerekmektedir.

6- Adaylar, sınavda kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik numarası olan fotoğraflı ve onaylı özel bir kimlik belgesini yanlarında bulunduracaktır.

7- Cep telefonu, çağrı cihazı, hesap makinesi, telsiz, cep bilgisayarı vb. elektronik cihazların sınav salonuna getirilmemesi gerekmektedir. Söz konusu elektronik cihazları yanında bulunduran adaylar, sınav salonuna kesinlikle alınmayacaktır. Sınav salonuna bahsi geçen elektronik cihazlar ile girdiği tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacaktır.