Gündem VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? Bu sene VGM burs başvuru sonuçları hangi tarihte belli olacak?

VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? Bu sene VGM burs başvuru sonuçları hangi tarihte belli olacak?

16.11.2021 - 00:31 | Son Güncellenme:

VGM burs sonuçları öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu için başvurular 1 Kasım 2021 tarihinde başladı. Başvuru için son güne yani 15 Kasım tarihine gelindi. Gözler VGM burs sonuçlarına çevrildi. Peki 2021 VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak 2021 Bu sene VGM burs başvuru sonuçları hangi tarihte belli olacak

VGM burs sonuçları üniversite öğrencileri tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. 15 Kasım tarihinde VGM yükseköğrenim burs başvuruları yani bugün sona eriyor. VGM burs sonuçlarının açıklanacağı tarih ise merak ediliyor. Peki VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

VGM BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Vakıflar Genel Müdürlüğü sıkça sorulan sayfasında yer alana; "Yükseköğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumundan (Kyk) Burs Almak Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursundan Yararlanmaya Engel Midir?" sorunub cevabı şu şekilde verilmiş:

"Evet. Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin 5. Maddesinin (e) fıkrasına göre kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler yükseköğrenim bursundan yararlanamaz. Bu nedenle “Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçları”, KYK’nın burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır. Hem KYK’ya hem de Vakıflar Genel Müdürlüğüne burs başvurusu yapılabilir. KYK bursu almaya hak kazanan öğrencilerin KYK ile taahhütname imzalayıp imzalamamasına bakılmaksızın Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu başvurusu iptal edilir ve halen Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu almakta olan öğrencilerin ise bursları kesilir."

Haberin Devamı

Bundan dolyaı VGM burs sonuçlarının KYK burs sonuçlarının belli olmasından sonra açıklanması bekleniyor.