Gündem Vildan Atasever kimdir?

Vildan Atasever kimdir?

11.03.2016 - 00:10 | Son Güncellenme:

Vildan Atasever, Kösem Sultan'a katıldı. Star TV'de ekrana gelen Muhteşem Yüzyıl Kösem'e yeni bir isim katıldı. Vildan Atasever, Hümaşah Sultan rolünü canlandıracak. Peki Vildan Atasever kimdir?

Vildan Atasever kimdir

Vildan Atasever, Kösem Sultan'a katıldı. Ünlü oyuncu, Hülya Avşar’ın hayat verdiği Safiye Sultan’ın kızı Hümaşah Sultan’ı canlandıracak. Vildan Atasever’in yer aldığı bölüm bu akşam ekrana geldi. Peki Vildan Atasever kimdir?

Haberin Devamı

Hümaşah nedir?

Hümâ ismi Farsça kökenli olup ‘başına konduğu kimseye mutluluk getirdiğine inanılan devlet kuşu, talih kuşu’ ile ‘mutluluk ve saadet’ gibi anlamlara gelir.

Vildan Atasever ve Hülya Avşar, üçüncü kez anne kız oluyorlar…

Diziye Hümaşah Sultan ile yeni katılacak olan Vildan Atasever, Muhteşem Yüzyıl Kösem'in Safiye Sultan'ı canlandıran Hülya Avşar ile üçüncü kez anne-kız olacaklar. Hülya Avşar ve Vildan Atasever daha önce de İki Genç Kız filmi ve Kadın İsterse dizisinde anne-kız rollerinde olmuşlardı.

Vildan Atasever Kimdir?

1981'de Bursa'da beş çocuklu Erzurumlu bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul Bahçelievler Gürsoy Koleji'nde, Lise öğrenimini Cihangir Koleji'nde tamamladı. 15 yaşında amatör olarak tiyatro oyunculuğuna başladı. Vildan Atasever, İsmail Hacıoğlu ile 2010 yılında evlendi. ,5 yıl evli kaldıktan sonra 21 Ocak 2015 tarihinde karşılıklı anlaşmayla boşanmışlardır.

Haberin Devamı

İlk oyunculuğunu Perihan Mağden'in yazdığı, Kutluğ Ataman'ın yönettiği İki Genç Kız filminde Handan rolünde oynadı. Daha sonra Kurtlar Vadisi adlı dizide oynadı.

Kadın İsterse adlı komedi dizisinde Hülya Avşar'ın kızını canlandırdı. 2005 yılında gösterime giren, Kutluğ Ataman'ın yönettiği, Perihan Mağden'in "İki Genç Kız'ın Romanı" adlı romanından uyarlanan İki Genç Kız adlı filmde yine Hülya Avşar'ın kızını oynadı. Bu ilk filmi ile Altın Portakal ödülü kazandı. İlk filminde bu önemli ödülü alması oldukça tartışıldı. Daha sonra 2006 yılında gösterime giren Kader filminde yer aldı ve 18. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Ardından Yaralı Yürek ve Bıçak Sırtı gibi televizyon dizilerinde rol aldı. Show TV'de yayınlanan Gece Sesleri adlı dizide rol aldı. Gani Müjde'nin yazıp yönettiği Osmanlı Cumhuriyeti filminde Ata Demirer'le başrolü paylaştı ve gişede 1.423.000 kişi tarafından izlendi.

Ay Yapım'ın projesi, ATV'de yayınlanmış olan Samanyolu dizisinde Özcan Deniz'le beraber rol aldı. Şu anda TRT 1'de yayınlanacak olan Boyut Film'in yapımı olan Başrolde aşk dizisine hazırlanmaktadır. Son olarak Kanal D'de yayınlanan Yazın Öyküsü dizisinde Umut karakterini canlandırmaktadır.