Gündem Vural ve Özkan’dan ‘sosyal’ atışma: Oğlunuz ABB'de çalışmaya devam edecek mi?

Vural ve Özkan’dan ‘sosyal’ atışma: Oğlunuz ABB'de çalışmaya devam edecek mi?

24.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti’de, partiden kopanlar ile kalanlar arasındaki “savaş” yeni bir boyut kazandı.

Vural ve Özkan’dan ‘sosyal’ atışma: Oğlunuz ABBde çalışmaya devam edecek mi

COŞKUN ERGÜL Ankara  - İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural ile disipline sevk edilmesinin ardından istifa eden Eski İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan arasında sosyal medyada bir tartışma yaşandı.  

Haberin Devamı

Tartışma Vural’ın “CHP PM, 21 Aralık’ta Sayın Muharrem Erkek’i Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak belirlemiş. İlginç olan ise İYİ Parti’den azledilmiş kendinden menkul ‘arka kapı diplomatı’, aday tespitinden beş gün önce Çanakkale Belediye Meclis Üyemize istifa etmesi için makam-mevki vaadi ile teklif götürdüğünde, Sayın Erkek’in kesin aday olacağını ve onunla görüştüreceğini, bu konuyu Başkan’la görüştüklerini belirtmişti. Yani ‘arka kapı diplomatı’, başkan adayını CHP PM’den çok önce kesin öğrenmiş. Nasıl öğrenmiş? Ön kapıdan mı” paylaşımı ile başladı. 

Vural’a yanıt veren Özkan da “Sn. Vural ben komplocu meclis üyenizin talebini CHP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı’na ilettim. Talep meclis üyenizden geldi” dedi. Özkan ayrıca “Siz Hür ve Müstakilci olduğunuz için oğlunuz Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmaya devam edecek mi? İYİ Parti’de pankart asan, broşür dağıtan o kadar emekçi genç varken diğer oğlunuzu İYİ Parti TBMM gruba danışman yapmanızı hangi siyasi ahlakla anlatabilirsiniz?” diye sordu 

Haberin Devamı

25 ADAY DAHA 

İYİ Parti, bugüne kadar, altısı il olmak üzere, toplam 114 yerleşim yerindeki belediye başkan adaylarını açıkladı. 27 Aralık’taki grup toplantısında, 25 belediye başkan adayı daha açıklanacak. Kurmaylar, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyeleri için sürecin devam ettiğini, “iki ilin de önemli olması nedeniyle, aday belirleme çalışmasını titizlikle sürdürdüklerini” ifade etti. Bu adayların açıklanmasının ocak ayı sonunu bulabileceği kaydedildi.