Gündem ‘Yapılması gerekeni yaptık’

‘Yapılması gerekeni yaptık’

17.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde onlarca bina yıkılıp, binlerce insan hayatını kaybederken Onikişubat ilçesinde, Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi’ndeki İsmet Karaokur Bulvarı üzerinde bulunan Sara Sitesi, depremde hasar almadı.

‘Yapılması gerekeni yaptık’

Sitedeki apartmanın zemininde bulunan züccaciye dükkanında yer alan porselen tabaklar, bardak ve diğer mutfak eşyasının hiçbirinin kırılmadığı hatta raf ve tezgahlardan bile düşmediği ortaya çıkmıştı. Dükkanın tam karşısındaki bir apartmanın ise yerle bir olduğu görülmüştü.

Haberin Devamı

Görenleri şaşkına çeviren binanın müteahhidi Akın Öncül’ün yaptığı hiçbir binanın yıkılmadığı ortaya çıkmıştı. CNNTürk’e yaptığı açıklamada, projeye uyduklarını belirten Akın Öncül, şunları söyledi:

“Çok şükür ağır hasarlı bir binamız olmadı. Sağlam bina derken biz yapılması gerekeni yaptık. Bir inşaatın en önemlisi kaba inşaatıdır. Mobilyayı duvar kağıdını değiştirebilirsiniz. Kirişi, kolonu perdeyi değiştiremezsiniz. Acımız büyük. Tüm milletimizin, devletimizin başı sağolsun. İnşallah herkes kuralına göre yapar. Deprem değil bina öldürüyor.”