Gündem ‘Yargıda rüşvet’ davasında filli sinekli tartışma

‘Yargıda rüşvet’ davasında filli sinekli tartışma

14.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yargıda rüşvet iddialarına ilişkin davanın sanıklarından İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, “rüşvet vermediğini ve verilmesine aracılık etmediğini” kaydederek, “Sayın savcının hakkımdaki yorumlarını kabul etmiyorum” dedi.

‘Yargıda rüşvet’ davasında filli sinekli tartışma

Rüşvet aldığı iddia edilen eski Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan ile bu davayla birleştirilen ve rüşvet vermekle suçlanan 15 sanığın yargılanmasına Yüce Divan’da devam edildi.
Yalçıntaş, savunmasında şunları kaydetti: “Sayın savcı, alınmasın ama, hiçbir somut delil olmadan, 4 telefon konuşmam nedeniyle, sadece yorumla ve peşin kabullerle cezalandırılmamı istiyor. Konuşmalarımın hayatın olağan akışına uygun olmadığı söyleniyor. Efendim, alınmanızı istemem ama, benim hakkımdaki iddianame hayatın olağan akışına uygun değil. Rüşveti 10 Kasım’da verdiğimiz ileri sürülüyor. Ayın 10’unda verildiyse, 14’ünde yönetim kurulu rüşvet parasının kararını nasıl çıkarıyor? ’Yargıtay’da insanlara rüşvet verelim’ dediysem, niye burada tek başıma yargılanıyorum?”
Yalçıntaş’ın avukatı Ramazan Arıtürk ise, savcının, mütalaasında, “soruşturma aşamasındaki hukuksuzlukları meşru gösterebilmek için ‘Adalet ve hukuk küçük sineklerin takılıp kaldığı, büyük sineklerin ise delip geçtiği bir dağ asla olmamalıdır’ değerlendirmesine başvurduğunu” söyleyerek, “Ancak unutulmamalıdır ki, hukukun ve adaletin gereğini yerine getirirken, soruşturma makamları züccaciye dükkânına giren fil de olmamalıdır” diye konuştu.