Gündem YDS başvuruları için son gün ne zaman?

YDS başvuruları için son gün ne zaman?

29.07.2017 - 12:21 | Son Güncellenme:

YDS başvuru işlemleri devam ediyor. ÖSYM AİS üzerinden yapılan YDS başvuruları için son gün 3 Ağustos. Başvurular, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi kullanılarak yapılacak. Peki, YDS başvurusu nasıl yapılır?

YDS başvuruları için son gün ne zaman

17 Eylül tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan YDS için başvuru işlemleri başladı. YDS, yabancı dil tazminatı alacak olan kamu personellerinin yabancı dil seviyelerini belirlemek için yapılır. YDS başvuru işlemleri ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden gerçekleştirilir. Başvuru yapıldıktan sonra adaylar YDS başvuru ücretini de ödeyerek başvurularını tamamlayabilirler. Başvuru yapılmadan önce ÖSYM tarafından yayınlanan YDS başvuru kılavuzu da incelenmelidir.

Haberin Devamı

YDS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

YDS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YDS için başvuru yapacak olan adaylar, ÖSYM aday işlemleri sistemi ile işlemlerini yapabilirler. Aday şifresi ve T.C. kimlik numarası ile sisteme giriş yapılarak başvuru işlemi tamamlanabilir. YDS başvuru ücreti, ÖSYM tarafından yayınlanan başvuru kılavuzunun son kısmında yer alan banka ödeme seçenekleri ile ya da ÖSYM ‘’Ödemeler’’ alanı ile ödenebilir.

YDS başvuru işleminin ÖSYM aday işlemleri sistemi kullanılarak yapılabilmesi için sistem üzerinde adayın güncel fotoğrafının yani son 50 ayda çekilmiş ve yüklenmiş fotoğrafının yer alması gereklidir. Fotoğrafı güncel olmayan adaylar sadece başvuru merkezleri üzerinden başvuru işlemi yapabilirler. ÖSYM’nin internet sitesinden adreslerine ulaşım sağlanabilen başvuru merkezleri tarafından yapılan işlemler için 5 Türk Lirası ödeme alınır.

Haberin Devamı

Belirlenen başvuru tarihleri arasında başvuru işlemini tamamlamayan adaylar, ÖSYM tarafından belirlenen geç başvuru gününde de başvuru işlemi yapabilirler. Geç başvuru için belirlenen tarih 16 Ağustos 2017’dir. 16 Ağustos’ta başvuru yapacak olan adaylar normal başvuru sürecinden farklı olarak daha fazla ücret ödemesi yaparlar. Bunun dışında geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar sınava sadece Ankara’da girebilirler. Ankara dışında sınava giremezler.

YDS SINAV ÜCRETİ NASIL ÖDENECEK?

YDS için belirlenen sınav başvuru ücreti 90 Türk Lirası’dır. Başvuru ücreti ÖSYM YDS başvuru kılavuzunda yer alan ödeme seçenekleri kullanılarak ödenebilir. Geç başvuru gününde başvuran adaylar 135 Türk Lirası ödeme yaparlar. Banka şubeleri ile sınav başvuru ücreti ödeyecek olan adaylar, son ödeme günü mesai saati bitimine kadar ödeme yapabilirler. Ödemeler alanını kullanacak olan adaylar ise son ödeme gününde saat 23.59’a kadar ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirler.

YDS SEVİYELERİ

YDS sonucunda adaylar 100 tam puan üzerinden değerlendirmeye tutulurlar. Alınan puan doğrultusunda da adayın seviyesi tespit edilir. Adayın alacağı puanlar ve karşılığı olan seviyeler şunlardır;

Haberin Devamı

A seviyesi 90 – 100 puan aralığı,

B seviyesi 80 – 89 puan aralığı,

C seviyesi 70 – 79 puan aralığı,

D seviyesi 60 – 69 puan aralığı ve

E seviyesi 50- 59 puan aralığıdır.