Gündem Yeni bir hayata hüzünlü merhaba

Yeni bir hayata hüzünlü merhaba

07.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gaziantep’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla hafta sonu 10 bin 698 konut ve köy evi, kura çekilişi gerçekleştirilerek hak sahiplerine teslim edildi.

Yeni bir hayata hüzünlü merhaba

GÜLDEN ÇOKTAN Gaziantep - İslahiye ilçesinde yeni evlerine kavuşan depremzedeler, kapılarını Milliyet’e açtı. Yeni evlerine gözyaşlarıyla giren vatandaşlar, depremi yaşadıkları için üzüntülü aynı zamanda da evlerine kavuştukları için mutlu olduklarını söyledi. Acıyı ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını belirten vatandaşlar, ‘beğendiniz mi’ sorumuza ise “Öyle bir lüksümüz yok. Çünkü evsiz olmak daha zor” yanıtnı verdi. 

Haberin Devamı

‘Evsiz olmak zor’ 

Ailesiyle kurada çıkan evini gezen Memili Yılmaz, insanın kendi evinin olmasının çok güzel bir duygu olduğunu ifade ederek şunları söyledi: 

“Özlemle kendi yuvamıza girmeyi çok arzu ettik. O da nasip oldu. Depremden sonra çok sıkıntı çektik. Beğenip veya beğenmeme gibi bir lüksün yok. Evsiz olmak daha zor.” 

Şehide Yılmaz ise, “Yeniden bize ait bir evimizin, yaşadığımız bölgeye yeniden taşınmak çok güzel. Çok mutluyum” dedi. 

‘Hiç beklemiyorduk’ 

Yeni evini ilk kez gören Kenan Sönmez de, “Çok heyecanlıyız. Kurada bize çıkacağını hiç beklemiyorduk. Çok şükür çıktı. Allah herkese nasip etsin. Herkesin kendine ait bir odasının, bir yatağının olması çok güzel. Bir konteynerın içerisinde yaşamak zor” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Rabia Talay da, “Rabbim kimseye bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Çok mutluyum. Duygularımı anlatamam. Allah devletimizden, emeği geçen herkesten razı olsun” ifadelerini kullandı. 

Yeni bir hayata hüzünlü merhaba

Yeni evlerini Milliyet’le birlikte gezen depremzeler, acıyla mutluluğu bir arada yaşadıklarını söyledi. - Ozan Güzelce Milliyet